Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
ARMELO

gele kaart

Verschil NOG GROTER maken?
Marsroute 3: Naar de kelder gaan?

Gisteren: alle mooie woorden over dat de armeren er (weer) niet op moeten achteruitgaan, net zoals men dat landelijk altijd doet, maar daarna spijkerhard voor een zoveelste wanbeleid kiezen…omdat men een GROVE BLUNDER daarmee probeert goed te maken. Een leermoment zegt men dan. Lekker makkelijk van andermans geld.

Mijn vertrouwen in de kliek mensen die in de vorige raad zetelden en hun goedkeuring over dit contract gaven is gezakt tot ver onder N.A.P. Het zou die figuren sieren om meteen uit de politiek te stappen, omdat hun geloofwaardigheid helemaal verdwenen is. ZONDER wachtgeld.

Kwestie van Normen en Waarden, die in bepaalde kringen toch ver te zoeken is…klaarblijkelijk. Helaas heeft men de begroting goedgekeurd, hoewel met een MINIEM verschil. Een DUIDELIJK signaal, maar eigenwijsheid maakt oostindisch blind EN doof. De coalitie heeft het er toch doorgejaagd, en bij enkele coalitieraadsleden kon je de glimlach van hun gezicht aflezen, omdat ze weer iets voor elkaar kregen…om zo de eerdere fouten te verdoezelen.

Maar hun hachje schijnt nu “gered” te zijn.
De rekening is voor de burgers. Is het niet direct dan maar weer indirect: door bezuinigingen, ombuigingen, uithollingen, etc.

Vanaf vandaag zal ik in mijn reacties het woord Almelo veranderen in Armelo.

Groeten, Sjoerd

Stem of voeg toe aan:

8 Comments to “ARMELO”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Eigenlijk moet de getoonde gele kaart hierboven met een brede rand bloedrood eromheen, maar vindt eens zo’n kaart.

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Democratisch de meerderheid hebben zegt NIETS over de eerlijkheid daarbij.
  Daarom zie je het op de wereld steeds oneerlijker worden.
  Het Fortezzacontract was ook zo’n schoolvoorbeeld ervan. Toch blijft men de arrogantie houden om zich te permiteren te denken dat alleen “die meerderheid” de oplossing in pacht heeft. Waar dat hiervoor toe heeft geleid kan men aflezen aan wat er in de Gemeentekas zit, en hoe de verkiezingsuitslag bij de Gemeenteraadsverkiezingen was. Ik hoorde enkelen in de coalitie spreken over een leermoment. Dat was bij degenen die dat op hoge toon uitspraken niet te merken, die zullen het waarschijnlijk NOOIT leren. Daarvoor missen die iets wezenlijks: echte normen en waarden, dus niet die men in de politiek hanteert. Je zou dat dus kunnen omschrijven als lijdersschap. Ja…met een lange ij dus.

 3. harry schreef:

  We zien nu de naweeën van het slechte beleid van het vorige college..

  Zal het ooit nog goed komen..??

 4. Gerwin schreef:

  Harry,
  Misschien wel, want hoorde gister de PvdA zeggen dat de artikel 12 status helemaal zo gek niet is, je krijgt dan veel meer geld van het rijk, aldus PvdA.
  Maargoed, lekker makkelijk natuurlijk, te makkelijk, visieloos en onverantwoord.
  Ach, we kennen de Almelose politiek wel, om flauw van te worden.

  LKA

 5. Tandarts schreef:

  Tjonge, dit bericht is niet echt goed. Maken ze er zo’n potje van?

 6. anne-marie schreef:

  Volgens mij wil het college heel graag dat Almelo artikel 12 word.

  Scheelt ze weer in de portemonee

 7. MK schreef:

  Wat een mentaliteit zeg, Art. 12 gemeente willen worden “omdat je dan meer geld krijgt”. Maar zo kennen we de PvdA immers: Portemonnee van de Ander.

  Dat de gemeente dan onder curatele staat van het Rijk, boeit blijkbaar niet. De meeste privé-personen schamen zich dood als ze hun huishoudboekje niet op orde kunnen houden en in de Schuldhulpverlening of Schuldsanering terecht komen.

  Maar de gemeente Almelo (althans een deel daarvan) is er blijkbaar trots op. Dat schetst de mentaliteit van deze lieden.

  Het extra geld dat de gemeente via Art. 12 krijgt komt uit het Gemeentefonds, dus wordt betaald door andere Gemeenten die hun zaakjes WEL in orde hebben.

  Almelo is voorheen al Art. 12 gemeente geweest maar gaat gewoon verder met haar wanbeleid!

  Er zou een wet moeten komen die bepaalt dat wanneer een Gemeente voor de 2e keer Art. 12 wordt, de burgemeester en alle wethouders moeten opstappen, waarna een nieuw college wordt gevormd door partijen die geen zitting hebben gehad in het college.

  Dat parasiteren op de burger en de pot van het Gemeentefonds moet afgelopen zijn.

  Wanbeleid mag nooit worden beloond!

 8. Shanita schreef:

  Geweldige informatie, ga zo door!!

Leave a Reply