Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Aangetekende brief t.a.v. mevrouw ter Avest (dolle pret/Aylin)

Henny ter Avest

Geachte Mevrouw Ter Avest,

Op 20 oktober 2010 heeft de rechtbank Almelo uitspraak gedaan inzake de invordering van de verbeurde dwangsommen. De rechtbank heeft het verzet, behoudens een deel van de invorderingskosten ongegrond verklaard. Daarnaast heeft de rechtbank het vonnis uitvoerbaar bij voorraad verklaard.

De rechtbank heeft in haar uitspraak het volgende opgemerkt: “De rechtbank merkt nog op dat de eventuele mogelijkheid om het partycentrum in de toekomst te legaliseren, niets afdoet aan het feit dat thans dwangsommen zijn verbeurd. Niet in geschil is dat de activiteiten waarvoor de dwangsom is opgelegd, op dat moment, en op dat moment van overtreding van de last, in strijd met onder meer het bestemmingsplan waren”.

Naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank Almelo berichten wij u, dat wij het invorderingstraject ten aanzien van de verbeurde dwangsommen voortzetten.

Het bedrag dat aan dwangsommen is verbeurd bedraagt € 50.000,–. Dit bedrag dient binnen vier weken na de dag van verzending van deze brief te zijn overgemaakt op bankrekeningnummer: 28.50.34.251, ten name van de gemeente Almelo, onder vermelding van “Dolle Pret in Almelo B.V.”.

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze brief, kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Y. Ribberink van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu; zij is telefonisch bereikbaar op het nummer:………………….

Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Almelo, de secretaris,            de burgemeester,

Opmerking PVA

Bijzonder is wel dat de termijn waarbinnen betaald moet worden één dag ligt voor de dag waarop de raad weer bij elkaar komt op 11 januari 2011.

Stem of voeg toe aan:

4 Comments to “Aangetekende brief t.a.v. mevrouw ter Avest (dolle pret/Aylin)”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  De politieke wegen zijn ondoorgrondelijk.
  Typisch weer in de trend van: Zo doen we dat in Almelo.
  Of kunnen we dit al “de Almelo Aanpak” noemen, net als die 10-minuten durende film van vanmiddag?
  En hoeveel “aanpakken” zullen we bij dit plan krijgen? Ik voorzie alweer vervolgnummers, net zoals bij die “Masterplannen”, Binnenstadsplannen, en Stadhuisplannen. Oh…is dat de Almelo Aanpak?

 2. Zo stond het donderdag 30 sept in de Tubantia.

  Geen dwangsom meer voor Aylin

  En op internet kun je het nog terug vinden.
  woensdag 29 september 2010 | 22:24 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 29 september 2010 | 22:28

  ALMELO – Uitbaatster Henny ter Avest van partycentrum Aylin hoeft de 50.000 euro aan verbeurde dwangsommen niet meer aan de gemeente te betalen. ”Dat ligt niet meer voor de hand”, aldus burgemeester Jon Hermans.

  Eerder al voerde zij goede gesprekken met drie horecaondernemers met een stek op een Almelo’s bedrijventerrein. Met Ter Avest kwam Hermans overeen dat zij, in afwachting van nieuw beleid, geen Hollandse avonden houdt.

  We hebben als college steeds gezegd dat wij ons baseren op wat de gemeenteraad hiermee wil. En nu de raad een andere weg inslaat, gaan wij als college daarin mee, zegt verantwoordelijk wethouder Theo Schouten. Wat de raad wil, is duidelijk: horeca màg voortaan op bedrijventerreinen. Schouten stribbelde dinsdagavond nog wel wat tegen in de informatieve bijeenkomst over dit onderwerp, maar hij conformeert zich toch aan wat de raad wil. In december ligt er een raadsvoorstel.

  Voor wethouder Theo Schouten is het ook duidelijk dat er niet meer gejaagd wordt op overtredingen. Als er zicht is op legalisering van niet toegestane activiteiten als horeca op bedrijventerreinen, dan moet je er anders mee om gaan. Daarmee blijven ook dansschool Elkerbout en mediterraans restaurant Sofra buiten schot.

 3. Je kunt me nog meer helpen door na de site van tubantia te gaan en dan Almelo en dan na de rechterkant bij Peilingen en dan kun je ook Aylin aan klikken over de 50 duizend euro dwangsom! alvast bedankt voor de moeite! Vraag aub ook al je vrienden!. Straks stond oneens ondernemertje pesten op 56% goed he!

 4. Ronald schreef:

  Ik zou in eerste instantie even een paypal donatie knop op de site van dolle pret zetten.
  Eerst zien dat je z.s.m. die 50.000 bij elkaar krijgt. Ik ben de eerste die zal doneren.
  Daarna de volgende stap zetten. Zo veel mogelijk mensen mobiliseren en eens ouderwerts demonstreren op 11 januari tijdens de raadsvergadering.
  En dan zien of er juridisch nog iets te winnen valt. (die donatie knop dus nog maar even laten staan want advocaten zijn ook duur…, maar dat weet je ondertussen al)

Leave a Reply