Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dwangsom op tafel bij Henny ter Avest (dolle pret/Aylin)

1129024074_5_lG5-Op dinsdag 14 december was dit te lezen op Henny’s Hyves:

Henny:

Vandaag een aangetekende brief gekregen van de gemeente Almelo dat ik de dwangsom binnen 4 weken moet betalen! de brief is op 10 december 2010 gemaakt! Weer zo’n vies vuil spelletje van de gemeente Almelo als je je bedenkt dat 11 januari de gemeenteraad over de dwangsom gaat praten! En afspraken die we 10 juni tijdens een gesprek gemaakt hebben met de burgemeester is ze er geen 1 van nagekomen! Dus die is ook totaal niet te vertrouwen! en zo’n iemand noemt zich burgemeester!

Henny:

Onbegrijpelijk he! of de krant verkoopt goed dat ik er steeds in sta want afgelopen week stond ik er pagina breed in! maar liever dan op een andere manier! nee het is niet meer leuk zo. Dus dan zit ik straks nog tot 1 maart 2012 in Almelo. Ben vanaf de eerste dag tegen gewerkt, en ja een keer is het mooi geweest vindt ik. En als ik niet betaal dan moet ik net als anderen ook nog zitten in de gevangenis! je kan niet na de rechter. Zo onrechtvaardig! Enkel de gemeenteraad kan anders beslissen en dat is 11 januari. Maar eerst beloven dat ik niet hoefde te betalen en nu ineens wel! en dan gewoon even opbellen eind van de middag afgelopen dinsdag. Zo ga je niet met mensen om. En de afspraken die ik met de burgemeester heb gemaakt op 10 juni is ze niet na gekomen. Ja soms is de waarheid wel bikkel hard! Durf rustig te zeggen dat die heel erg aan mij vreet. Iedereen kan foto vergelijken en zie dat ik nu kilo´s lichter weeg! Het gaat je gewoon echt niet in je koude kleren zitten. Je gaat er mee na bed en sta er mee op. Was het maar anders. Moet ik dat straks op de deur plakken! hahaha.

REACTIE:

De inhoud spreekt voor zichzelf en zegt genoeg! Weer genoeg, helaas. Deze mevrouw is ten einde raad hoorde ik gisteravond laat nog van haar. Ze kan het niet geloven dat er zulke “manieren” gehanteerd worden. Wat zou het zonde zijn als deze onderneming van die plek moet verdwijnen door dit zoveelste voorbeeld van eigengereid handelen door de Gemeente. Vooral door de vorige Gemeenteraad. Waarvan er toch weer veel zitten in deze Gemeenteraad. En “gezichtsverlies” dus uit den boze is. (Als je altijd zo kijkt dan kom je nooit tot een verstandige keuze!)
Hoe lang moet dit soort beleid nog doorgaan? Totdat Almelo inderdaad Armelo is geworden, en dan niet alleen op financieel en economisch gebied?
Echte kordate hulp komt MEESTAL te laat, en er moeten eerst SLACHTOFFERS zijn gevallen voordat men (tijdelijk) IETSJE eraan doet…MAAR NOOIT GENOEG !
Wat zeer opvallend is dat die slachtoffers altijd aan een bepaalde kant zijn, maar nooit bij degenen die een falend beleid in stand (blijven) houden. De niet getroffen andere kant wordt namelijk meestal vrijgepleit, dus verschoond van alle ellende die hij/zij/men bij anderen aandoet. Al moet het via dubieuze wegen (wel wettelijk maar achterbaks/niet op de correcte wijze), zoals die ineens veranderde bestemmingsplanwijzigingen.
(Elke dan getroffen ondernemer zou een schriftelijk aangetekende brief RUIM OP TIJD moeten ontvangen, in het begin van een ‘in beroepsprocedure’. Dat is niet gebeurd.)

 

Stem of voeg toe aan:

13 Comments to “Dwangsom op tafel bij Henny ter Avest (dolle pret/Aylin)”

 1. In 2006 was het niet verplicht om een onderneming aan te schrijven, enkel in de staatskrant zetten was voldoende! en dat heeft dus de gemeente Almelo ook gedaan! Sinds 2008 kan en mag dat namelijk niet meer! Wat ze vooral zijn vergeten is dat ik 4,5 jaar niet normaal heb kunnen ondernemen! Had zo graag al mijn liefde, tijd, energie en geld in mijn zaak gestopt!. En het plezier in het ondernemen is van mij afgenomen!.

  Machteloosheid!
  Je staat niet voor een keuze.
  Er is al voor je gekozen.
  Er is een besluit genomen.
  Een besluit waar je je absoluut niet in kan vinden.
  Je bent het er niet mee eens!.
  En wilt eigenlijk omkeren.
  Maar hoe?
  Je gaat overal te rade.
  Maar het besluit is onomkeerbaar.
  Het besluit staat zo vast als een huis.
  Daar sta je dan.
  Machteloos, woedend, radeloos, verdrietig, ongelovig.
  Wreed is je leven verstoord.
  Je toekomst bepaald.
  De kaarten zijn gelegd.
  De beslissing is voor je genomen.
  En kan niet meer worden terug gedraaid.
  Even goed moet je verder.
  Verder met de machteloosheid.
  Maar hoe?

 2. Sjoerd Visser schreef:

  En dit is geen gekopieerd gedicht, maar 1 van de vele die Henny zelf heeft gemaakt.
  Ik mocht daar persoonlijk een aantal van aanhoren, waarbij mijn gevoel enorm geroerd werd.
  Weer zo’n Almeloos DRAMA…door de ARMELOSE politieke malaise.
  Men komt hier bijna NOOIT tot snelle kordate effectieve oplossingen, maar probeert de zaak zo lang mogelijk te rekken. Als men dat toch “hulp biedt” blijkt het schijnhulp te zijn! Niet effectief genoeg! En tegen enorm hoge kosten, waarbij mensenlevens niet schijnen te tellen!

 3. Zo heeft het op donderdag 30 sept in de Tubantia gestaan!
  ALMELO – Uitbaatster Henny ter Avest van partycentrum Aylin hoeft de 50.000 euro aan verbeurde dwangsommen niet meer aan de gemeente te betalen. ”Dat ligt niet meer voor de hand”, aldus burgemeester Jon Hermans.

  En nu wordt al je zand onder je voeten vandaan gehaald! pas als je echt in mijn schoenen staat kan je het begrijpen! maar geloof me ik gun het echt niemand niet!
  Zo ondernemen is zo onmenselijk!
  Daar heb je dan meer dan 31 jaar keihard voor gewerkt! altijd je droom geweest een eigenzaak maar dat je 4,5 jaar tegen wordt gewerkt door de gemeente kun je gewoon niet van te voren bedenken! Een ontheffing en het was klaar geweest. Nu ben ik mega veel kwijt aan juristen! zo jammer van dat geld! maar ik had geen keus! je staat met de rug tegen de muur!. Hoe moet ik anderen in godsnaam nog stimuleren om met een eigenzaak te beginnen ik kan het niet meer! de 5 D van het ondernemen Durven, Denken, Doen, Dromen en Doorzetten heb ik altijd in acht genomen! ook na de gewapende overval waar ik volledig in elkaar ben geslagen! 2 operatie’s aan de mond met meer dan 90 hechtingen, dan al die ijzeren pinnen 48 keer aangedraaid en al die tijd met een kap in de mond moet eten werken enz. dan 1 febr de ijzeren pinnen weer uit je mond, en dan blijkt dat je een bacterien in je lymfeklieren hebt, en sinds sept nu ook in mijn darmen. Dus je wordt door de gemeente lichamelijk geestelijk en financieel kapot gemaakt. Heb vorige week woensdag een foto gemaakt in de sneeuw dat ik dus letterlijk en figuurlijk in de kou sta door de gemeente Almelo. Wie kan dit nu nog begrijpen! en het ergste is wie durft er iets over te zeggen!. Knip heeft nooit iets goeds gedaan ook voordat hij burgemeester was van Almelo niet, en wordt notabene ereburger en nu zit die zelfde man ook nog in de eerste kamer! kan niet anders 1 groot vriendjes politiek!. Wel 1 voordeel kost gemeente Almelo minder wachtgeld.

 4. Sjoerd Visser schreef:

  De Gemeente kan wel een snele propagandafilm op tafel leggen en presenteren, waarin Almelo als een bruisende stad overkomt, maar totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid.
  En met zulke gemeenteraaden als de afgelopen jaren zal het in Almelo ook NOOIT bruisen en NOOIT vooruitgaan. Welke leus je er ook tegenaan plakt en wat voor geweldige flitsende film men in elkaar laat flansen. “De Almelo Aanpak” is NIET wat je in de film zag, maar de andere kant van de medaille. Je kunt meer spreken van: De Almelo AFpak, want men neemt me hier toch een zooitje mensen steeds in de maling en besteelt ze er ook nog eens extra…omdat ze ZELF NIET MET GELD EN FATSOEN KUNNEN OMGAAN. En hun afspraken NIET KUNNEN NAKOMEN omdat men zich heeft laten ringeloren door projectontwikkelaars. Een BREVET VAN ONVERMOGEN, een motie van WANTROUWEN!!!, en daarna meteen verdwijnen uit de politiek. De politiek in Almelo maakt meer kapot dan men lief is. Ik hou van Almelo, maar niet van die eigenwijze onbarmhartige gevoelloze gasten in de Gemeentereet. Oh…een typefoutje. Kan wel bij al die andere Gemeentefoutjes, waar men niet eens het LEF heeft om EXCUSES aan te bieden als men FOUT zit…en dat BEWEZEN is. Zoals bij onze “sociale dienst”, alwaar ik na mijn gelijk nog steeds geen excuses heb gekregen! Zo zit deze Gemeenteraad en medewerkers in elkaar: men dekt elkaar (figuurlijk) en houdt elkaar de hand boven het hoofd….want die beerput dient gesloten te blijven!

 5. Ja en in dat filmpje komt het bedrijf Dollepret niet in voor!
  Goed gesproken zeg!

  Zo stond het donderdag 30 sept in de Tubantia.

  Geen dwangsom meer voor Aylin
  En op internet kun je het nog terug vinden.
  woensdag 29 september 2010 | 22:24 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 29 september 2010 | 22:28

  ALMELO – Uitbaatster Henny ter Avest van partycentrum Aylin hoeft de 50.000 euro aan verbeurde dwangsommen niet meer aan de gemeente te betalen. ”Dat ligt niet meer voor de hand”, aldus burgemeester Jon Hermans.

  Eerder al voerde zij goede gesprekken met drie horecaondernemers met een stek op een Almelo’s bedrijventerrein. Met Ter Avest kwam Hermans overeen dat zij, in afwachting van nieuw beleid, geen Hollandse avonden houdt.

  We hebben als college steeds gezegd dat wij ons baseren op wat de gemeenteraad hiermee wil. En nu de raad een andere weg inslaat, gaan wij als college daarin mee, zegt verantwoordelijk wethouder Theo Schouten. Wat de raad wil, is duidelijk: horeca màg voortaan op bedrijventerreinen. Schouten stribbelde dinsdagavond nog wel wat tegen in de informatieve bijeenkomst over dit onderwerp, maar hij conformeert zich toch aan wat de raad wil. In december ligt er een raadsvoorstel.

  Voor wethouder Theo Schouten is het ook duidelijk dat er niet meer gejaagd wordt op overtredingen. Als er zicht is op legalisering van niet toegestane activiteiten als horeca op bedrijventerreinen, dan moet je er anders mee om gaan. Daarmee blijven ook dansschool Elkerbout en mediterraans restaurant Sofra buiten schot.

 6. Je kunt me nog meer helpen door na de site van tubantia te gaan en dan Almelo en dan na de rechterkant bij Peilingen en dan kun je ook Aylin aan klikken over de 50 duizend euro dwangsom! alvast bedankt voor de moeite! Vraag aub ook al je vrienden! Straks stond oneens ondernemertje pesten op 56 % goed he!

 7. Danial Oehmig schreef:

  hey man good post, and merry christmas

 8. Sjoerd Visser schreef:

  @ Danial Oehmig:
  Thank you very much, we’re doing our best to help people out of problems.
  Merry Christmas to you too.

 9. Ronald schreef:

  De overheden denken niet verder dan hun eigen potje met centen. Er wordt niet bij stil gestaan dat al die potjes samen onze pot met euro’s is.

  Wanneer een huur pand niet meer verhuurt wordt omdat de eigenaresse de huur moet opzeggen, ontvangt de verhuurder geen huur. Dit kost ook de samenleving geld. Er wordt namelijk minder belasting geheven. (o.a. de inkomsten van de verhuurder gaan omlaag)
  De huurder heeft geen inkomsten meer en dus ontvangt de samenleving ook van haar minder/geen belastingen meer.
  Wanneer 40 mensen geen baan meer hebben en de helft daarvan zou een uitkering aan moeten aanvragen, kost de gemeenschap dit in een paar maanden meer, dan die € 50.000
  En dit is maar even een korte schets, maar ga maar eens aan het rekenen wat het de gemeenschap kost om zo’n onderneming kapot te maken.
  En dan nog de emotionele schade en het feit dat er een prachtige onderneming, die aan zoveel mensen al zoveel plezier heeft geschonken, uit de maatschappij wordt weggerukt door een paar hele domme mensen bij de gemeente.

  Maar goed zo denken overheden nu eenmaal. Geen zakelijk inzicht. Daarom moesten ook de NS, gas water licht, KLM, de post etc. geprivatiseerd worden. “Dan kunnen we veel geld verdienen waarmee we weer gaten kunnen dichten”. Maar als je, je inkomsten verkoopt heb je geen inkomsten meer! Investeren om te verdienen. Je moet ergens iets in stoppen alvorens je er iets uit kunt halen! Domme. domme mensen.

 10. Ronald schreef:

  Ik las trouwens dat de gemeente zegt dat het de gemeente ook al € 50.000 had gekost om te procederen?!?!?
  DAN HADDEN JULLIE DAAR BETER OVER NA MOETEN DENKEN ALVORENS TE PROCEDEREN! Mevrouw ter Averest heeft daar d.m.v. de belastingen die zij ieder jaar betaald net als alle andere burgers, zelfs aan mee betaald sukkels!

 11. Ronald schreef:

  En sorry dat ik in mijn boosheid mevrouw ter Avest’s naam verkeerd heb gespeld en verhuurd met een t op het einde heb geschreven. Maar ik kan mij over zulke zaken dan ook zo opwinden.

 12. Laurich schreef:

  Een prachtige site, mag de artikelen graag lezen

Leave a Reply