Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De eerste dierenpolitie in Nederland is een feit

Dierenpolitie Capelle a d IJssel 15-02-2011 m

 
 
EINDELIJK !!!!Eindelijk is het dan zover, twee gemeenteambtenaren zijn vandaag in Capelle aan den IJssel aangesteld als buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Zij kunnen als dierentoezichthouder optreden tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren. ,,Dit is een geweldig begin voor de Animal Cops die het kabinet in het leven wil roepen”, zegt wethouder dierenwelzijn Joost Eerdmans. ,,In Nederland heb je duizenden bijzondere opsporingsambtenaren (boa’s). Het zou zeer efficiënt en effectief zijn als je die mensen een cursus geeft om ook dierentoezichthouder te worden. Dan heb je direct een leger aan “Animal Cops.”

En daar is de Partij Vrij Almelo het helemaal mee eens. Met vier bestuursleden, Rob Snijder, Sjoerd Visser, Margaretha den Oude-Kreffer en ondergetekende vertrokken wij vanmorgen al vroeg naar Capelle aan den IJssel om de officiële instalatie van deze Boa’s mee te maken.

Na een lange rit, de nodige files trotserend kwamen we dan eindelijk aan in het gemeentehuis van Capelle waar de pers en de media al massaal aanwezig waren om vragen te stellen aan o.a. staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw die vertelde dat minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie al binnen acht weken met een uitgewerkt plan komt voor het opzetten van een landelijke zogenoemde Animal Cops.

Daarbij kondigt het kabinet de komst van vijfhonderd “Animal Cops”aan. Maar deze hebben niets te maken met de Dierenpolitie in Capelle aan den IJssel, verzekerde Bleker. Maar toch financieer ik deze proef, omdat ik er zeer positief tegenover sta aldus de staatssecretaris.

Bleker vindt dat het kabinet niet moet wachten met de aanstelling van de landelijke ‘Animal Cops’, voordat het resultaat van de proef in Capelle bekend is. „Bij dit kabinet gaat niets in de ijskast”, reageerde hij geïrriteerd na een vraag van een journalist waarom het allemaal dan zo lang duurde. Hoe de dierenpolitie van Capelle zich straks verhoudt met de ‘Animal Cops’ van minister Ivo Opstelten, is nog niet duidelijk. Bleker zei het belangrijk te vinden dat juist lokaal ambtenaren zich met dierenleed gaan bezighouden: Die kennen de plaatselijke situatie.

Eerdmans reageerde op de vraag van een verslaggever of er nog meer plaatsen in Nederland belangstelling tonen voor een Dierenpolitie. Acht gemeenten waaronder Almelo hebben belangstelling getoond waarop werd gewezen op de aanwezigheid van de Partij Vrij Almelo. Direct werden wij geconfronteerd met een stortvloed  aan vragen van de aanwezige media die wij natuurlijk maar al te graag wilden beantwoorden.

De Partij Vrij Almelo vindt het meer dan nodig dat er afdelingen van een plaatselijke politie komen die zich uitsluitend met misdrijven jegens dieren bezig  gaan houden. Het is een groot goed dat je als beschaving de mogelijkheid hebt om voor een prikkie, de zwaksten in de samenleving, de meest weerlozen te kunnen beschermen. Gekken die dieren mishandelen plegen later vaak ook misdrijven tegen hun medemens. Iemand die dieren voor de lol mishandelt is vaak ook niet te beroerd om kleine kinderen te misbruiken of  erger.

De Partij Vrij Almelo hoopt dan ook dat de gemeente Almelo het goede voorbeeld van Capelle aan den IJssel zo spoedig mogelijk gaat volgen. Er is veel dierenleed en daar willen wij als partij graag wat aan doen. Een groot voordeel van een dierenpolitie is dat er achter de voordeur kan worden gekeken want vaak hebben mensen die dieren mishandelen zelf problemen. Het is een goede zaak om dan direct in te grijpen door deze buitengewoon opsporingsambtenaren.

Wij wensen opsporingsambtenaar Gert-Jan van der Wal, samen met zijn collega Patricia Zohlandt, als dierentoezichthouder in Capelle aan den IJssel heel veel succes in hun strijd tegen dierenleed.

De eerste dierenpolitie in Nederland is een feit.

Harry de Olde   (PVA)

IMG_20110215_0013

Joost Eerdmans met de twee opsporingsambtenaren Gert-Jan van der Wal en Patricia Zohlandt

 

 

 

 

 

 

IMG_20110215_0012

Samen met staatssecretaris Henk Bleker

 

 

 

 

 

 

IMG_20110215_0029

Harry de Olde geïntervieuwd door de Volkskrant

 

 

 

 

 

 

 

Dierenpolitie Capelle a d IJssel 15-02-2011 d

 

 

 

Rob Snijder, Harry de Olde en Margaretha den Oude-Kreffer in gesprek met een journalist van de Metro

 

 

 

 

 

IMG_1431

Raadsvolger Sjoerd Visser

 

 

 

 

 

 

IMG_1417

 

 

Voorzitter Robert Snijder en Raadsvolger Sjoerd Visser

 

 

 

 

 

 

 

Dierenpolitie Capelle a d IJssel 15-02-2011 f

 

 

 

 

 Rob, Margaretha en Joost praten met de aanwezige pers

 

 

 

 

 

 

IMG_1426

 

 

Veel belangstelling van de massaal aanwezige media

 

 

 

 

 

 

 http://nos.nl/l/tcm:5-901471/

 

 

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “De eerste dierenpolitie in Nederland is een feit”

  1. piet schreef:

    Strengere straffen voor dierenmishandelaars, opsluiten en geen taakstrafje

  2. […]  https://www.vrijalmelo.nl/2011/02/de-eerste-dierenpolitie-in-nederland-is-een-feit/ […]

Leave a Reply