Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dinsdag start eerste dierenpolitie in Nederland

(foto Partij Vrij Almelo)

Eindelijk is het dan zover…..!!!!!!!!

https://www.vrijalmelo.nl/2010/11/dierenpolitie-in-capelle-aan-den-ijssel/

Dinsdag 15 februari is de Partij Vrij Almelo uitgenodigd om als V.I.P. aanwezig te zijn bij de start van de eerste Dierenpolitie van Nederland in Capelle aan den IJssel.

Wij vinden het een hele eer om hierbij aanwezig te mogen zijn, want het is tenslotte een prachtig en zeer verdiend resultaat van wethouder Joost Eerdmans van Capelle, de stad waar het allemaal begonnen is.

De Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) van deze gemeente kunnen optreden tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren. Bij de start van de proef organiseert de gemeente samen met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) een persconferentie.

Hierbij geeft wethouder Joost Eerdmans een toelichting op het werk van de eerste gemeentelijke BOA’s die optreden tegen dierenleed in Nederland. Staatssecretaris Henk Bleker van EL&I, mede verantwoordelijk voor de opleiding van de BOA’s, overhandigt het convenant van de eenjarige proef.  Op basis van de resultaten wordt overwogen deze inspecteurs landelijk in meerdere plaatsen in te voeren.

De speciale toezichthouders krijgen toestemming om op te treden bij gevallen van dierenmishandeling, mogen boetes uitdelen en een dier dat mishandeld wordt meteen weghalen.  Joost Eerdmans is dolblij met deze “enorme vooruitgang”. 

Op deze belangrijke dag zal de Partij Vrij Almelo met vier bestuursleden in Capelle op pad gaan met de eerste diereninspecteurs van Nederland.

Ook zal Almelo door de landelijke pers worden genoemd als mogelijk de tweede stad in Nederland waar (hopelijk) een Dierenpolitie zal worden geïnstalleerd mocht het in Capelle aan den IJssel een succes worden.

Namens de Partij Vrij Almelo,

Harry de Olde  (fractievoorzitter)

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply