Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ook Partij Vrij Almelo tegen on-verdoofd ritueel slachten
Vanmorgen vond in de 2e kamer een debat plaats over een wetsvoorstel van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) dat on-verdoofd ritueel slachten moet gaan verbieden.
Natuurlijk is de Partij voor de Dieren voor haar eigen wetsvoorstel, maar voorstanders zijn – zo bleek uit de bijdragen van de diverse partijen – de PVV (die AL het ritueel slachten wil verbieden, dus ook het verdoofde slachten), Groen Links en D66.
De andere partijen: CDA, CU, SGP en PvdA hadden diverse vragen aan mevrouw Thieme en aan de eveneens aanwezige staatssecretaris Bleker (die in een volgend debat beantwoord gaan worden) maar uit hun bijdrage tot nu toe viel te concluderen dat zij tegen het wetsvoorstel zullen stemmen. De VVD – hoewel ook deze partij vragen stelde – lijkt het wetsvoorstel te gaan steunen.
De meest gehoorde reden waarom diverse partijen het niet eens waren met het wetsvoorstel is: dat een verbod op onverdoofd ritueel slachten de “vrijheid van godsdienst zou aantasten” – alsof het o.k. is om dieren te martelen zolang dat maar in het een of andere “heilige” boek is voorgeschreven -.
Er zijn landen in Europa waar ritueel slachten reeds verboden is: in Zweden, Spanje, Finland en Oostenrijk.
Het is onaanvaardbaar dat in een beschaafd land (dat Nederland toch pretendeert te zijn !) 2 miljoen dieren per jaar gruwelijk worden mishandeld voordat ze eindelijk dood zijn. Bij een rund duurt het meer dan 4 minuten voordat het dier zijn bewustzijn verliest! Ze lijden extreme angst, heel veel pijn, stikken in hun eigen bloed. Runderen worden in een “box” gedreven die wordt gedraaid (totdat het dier op zijn rug in de box ligt !) omdat de slachter dan “makkelijker” de keel van het dier kan doorsnijden.
Vanuit de Nederlandse bevolking gaan steeds meer stemmen op die aan deze walgelijke praktijken – terecht – een eind willen maken.
U, die dit leest zou ik willen vragen: kijkt u naar de foto’s, want een foto zegt meer dan 1000 woorden. Als u wilt dat aan deze martelingen een eind komt, stemt u dan op 2 maart op de partijen die VOOR dit wetsvoorstel zijn.
Het is onvoorstelbaar dat er nu ook al stremsel van gemartelde – want onverdoofd ritueel geslachte – kalveren in onze oer Hollandse KAAS wordt gebruikt! Er moeten etiketten komen waarop dit vermeld staat zodat onze bevolking weet – of kan weten – wat zij eet. Het kan toch niet zo zijn dat wij straks alleen nog maar hagelslag en pindakaas kunnen eten om “veilig” te zijn voor deze barbaarse doctrine die ons wordt opgedrongen (!).
 
Iedereen die de Partij Vrij Almelo kent, weet dat zij een hart voor dieren heeft dus zal het niemand verbazen dat de PVA dit wetsvoorstel van harte onderschrijft als “een stap in de goede richting”. Ritueel slachten – verdoofd of niet-verdoofd – zou in een beschaafd land helemaal niet moeten worden toegestaan.
 

U moet eens kijken naar deze video op GarageTV:

 
Margaretha den Oude-Kreffer  (PVA)  
 
 
  
Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Ook Partij Vrij Almelo tegen on-verdoofd ritueel slachten”

  1. J. C. Th. Köhler schreef:

    Dat de Christelijke partijen het rituele slachten blijven verdedigen, is uitsluitend uit eigen belang. Ze verdedigen het rituele slachten, onder het motto van vrijheid van godsdienst. En als ze die vrijheid van godsdienst hebben veilig gesteld, mogen de kleine Christelijke partijen zelf doorgaan met het weren van vrouwen uit politieke functies. Zelfs uit bestuursfuncties in de eigen partij. Mogen ze doorgaan met homo’s te vervloeken, etc. Al dat soort achterhaalde, cultuurgestuurde gebruiken moet verboden worden. Zeker in een “verlicht” land als het onze. Géén ritueel slachten, maar ook geen vrouwen- of mannenbesnijdenis. Alle wetten zijn op iedereen van toepassing. Ongeacht geloof, of etnische, of culturele afkomst of achtergrond.

Leave a Reply