Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelose PvdA-wethouder sociale zaken Mieke Kuik zeer verheugd en blij

Afbeelding-72774

PVA op bezoek in  “Het Meulenbeld”  rechts  Sjoerd Visser

Wij mochten afgelopen dinsdag in de raadszaal de verheugde woorden horen van Mieke Kuik, wethouder “sociale zaken”, die zo blij is met haar prestaties…dat ik er spontaan bijna van over mijn nek ging.
Al 10 jaar (bijna 11) armoede-debatten en een oplopende armoede die afstevent richting de 20 procent (nu 18 procent).
Hoe verheugd kan je daar nou over zijn?
Een wantrouwend en ontmoedigend beleid voeren omdat enkelen de boel verzieken met hun misbruik van sociale wetten…zoals men dat beleid inmiddels ook landelijk voert. Waarbij menselijkheid lijkt te ontbreken, doordat het inmiddels bijna wegbezuinigd is…al dan niet door landelijke beleidswijzigingen, eventueel ingegeven door wantrouwen.
Als je zelf weinig tot niets kunt bijdragen om die armoededebatten tot een goed einde te brengen en daarnaast tegelijkertijd de armoede zelfs nog ziet toenemen, en de daarmee gepaarde problemen ook, dan kan ik daar echt niet verheugd van zijn. En zo te horen van diverse instanties en vele mensen zijn die er ook absoluut niet blij mee, integendeel. Zoveel loze spreuken loslaten en daarna blij zijn met het resultaat van toenemende armoede in Almelo? Die landelijk gezien enorm veel hoger ligt dan bij andere vergelijkbare gemeentes met dezelfde problematiek wat betreft het ontbreken van voldoende langdurige werkgelegenheid. Werkgelegenheid die almaar meer wegbezuinigd wordt voor gedroomde zogenaamde financiële winsten.
Ja…dan moet je nodig opspringen als je het woord apartheid hoort, want dat leidt de aandacht af van het grootste en langdurigste probleem in Almelo. Dan zijn barbequeplekken (of een onnodig nieuw stadhuis) natuurlijk veel belangrijker…als afleidingsmanouvre.
Waarschijnlijk is ze zelf ook getroffen door die gemeentelijke bijziendheid, die men zelf bij de gemeente heeft erkend, en waar de gemeente wat aan wilde doen.

WANNEER DAN? En HOE?

Tot nu toe blijkt het tegendeel waar te zijn en loopt men zelfs over van hoogmoed…gelijk het vorige (Sjoers)college. Waarbij men enige zelfreflectie door die bijziendheid niet ontdekt, en dat zelfs in eerste instantie heftig ontkent als men daarop aangesproken wordt.
Als je daar blij van kunt zijn…dan moet ik toch sterk denken aan sommige leiders van sommige landen, bijvoorbeeld aan Ghadaffi…en andere (gevallen en vallende) diktators.
Die ook zo verheugd zijn over hun “goede doen” naar “hun” volk.
En wordt dan spontaan misselijk als ik zulke mensen zichzelf hoor en zie ophemelen, waarbij dus blijkt dat men te ver van de werkelijkheid is verwijderd.

Waar het financieel belang en egostreling als eerste verschijnt, is het de menselijkheid en het gezonde verstand dat als eerste verdwijnt.
Langzaam maar trefzeker leidt dat toch naar de ondergang van een eerlijk, menselijk en gezond beleid.
In Almelo is dat zelfs zeer goed en overduidelijk te zien…als je niet bijziend bent tenminste!

Sjoerd Visser,
PVA-sociaal beleid

Stem of voeg toe aan:

5 Comments to “Almelose PvdA-wethouder sociale zaken Mieke Kuik zeer verheugd en blij”

 1. Furr schreef:

  Hele verhaal gaat over de PVDA, je had je de moeite kunnen besparen Sjoerd… scheelt weer half uur tikwerk haha. PVDA = bij mij toch al afgeschreven dus niet interessant om te lezen haha.

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Bedankt Furr.
  Maar ja: wij werden ook overvallen door die vorm van zelfverheerlijking die ineens in de raadszaal kwam opborrelen.
  En wilden dat toch even laten weten, evenals onze gedachten (en gevoelens) daarover.
  Helaas Furr: het is niet alleen de PvdA, hun coalitievriendjes zijn ook een oorzaak van de doorgaande ellende in Almelo. En kritiek: daar kan men niet tegen als ik zie hoe men naar de microfoon rent als er maar 1 woord verkeerd is in hun ogen, oren of beperkte gedachtengang. Men denkt er niet eens over na, maar reageert meteen alsof men door een zwerm bijen wordt gestoken.
  Daarna voelt men zich geweldig, terwijl het probleem weer blijft liggen…en het daarna meteen terzijde geschoven wordt…tot een volgende keer dat het door iemand anders ter sprake wordt gebracht.
  Kun je nagaan wat voor een onzin wij moeten aanhoren en lezen. Het 1 nog mooier gepresenteerd dan het andere….gelijk het vorige tijdperk van dat ex-Sjoers-college, dat zelfs over het graf door blijft regeren….zo te merken.

 3. harry schreef:

  Laat ze eerst maar eens leren om met kritiek om te gaan. En leren wat vrijheid van meningsuiting is. Pas dan wordt hun incasseringsvermogen (misschien) vergroot.

 4. Furr schreef:

  Kritiek is in Almelo een verkeerd woord denk ik 😛 alles wat nieuw is is ook verkeerd. Baal daar zo van, laten ze eens fatsoenlijk beleid voeren en niet zoveel geld over de balk te smijten steeds.

 5. Simona schreef:

  Hi. ik lees: “Almelose PvdA-wethouder sociale zaken Mieke Kuik zeer verheugd en blij……..hahahahahahaHAHAHAHAHA

Leave a Reply