Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De broodfokker (ingezonden)

Je weet dat ze bestaan, maar
je denkt er niet graag aan.

  DE BROODFOKKER

Broodnodige zorg voor “het materiaal”.
Handel, geld; dat is z’n taal.
stuksprijs exclusief.
Gevoelloos, berekenend en kil,
geld is wat hij wil.
een dieronwaardig bestaan ?
Daar heeft hij geen boodschap aan.

Arme man, heb je echt geen idee
van het leed dat op je bordje ligt ?
Onverteerbaar.

Sophie Daniel

Denk na

Denk na, voordat u een huisdier aanschaft!

Een huisdier is geen kado wat je weer weg doet als je er geen zin meer in hebt, een huisdier is een levend wezen wat afhankelijk is van jou en waar je zorg voor hoort te dragen zolang het leven duurt.

Mocht u nog steeds een dier willen aanschaffen neem dan onderstaande regels in acht neemt dan voorkomt u al een hoop dierenleed.

Wanneer u van plan bent om een huisdier te nemen, went u zich dan tot de rasvereniging en zeker niet tot Marktplaats of andere verkoopsites!

U kan het zo gek niet bedenken, of het nu een cavia, hond of paard is…er is altijd wel een vereniging die dit ras vertegenwoordigd.

Deze mensen kunnen u verwijzen naar een respectabele fokker, dat wil zeggen dat deze fokker goed voor zijn dieren is en zich inzet tot het behoud of het in stand houden van het ras.

En mocht u het niet erg vinden een ouder dier te nemen dan zijn er nog zeer veel fijne honden te vinden in diverse asiels, deze dieren zijn u zeer dankbaar!

Mocht u toch zelf een fokker benaderen, kijk dan of deze mensen meerdere rassen fokken.

Als de fokker meer dan twee rassen fokt dan is het 99 van de 100 keer een onbetrouwbare fokker, koop daar niets!

Als een fokker een pup veel goedkoper aanbied dan wat de meeste fokkers vragen, ook dan is het meestal een onbetrouwbare fokker.

Mocht u nog steeds niet overtuigd zijn en gaat u toch kijken naar een pup, vraag altijd of u de moederhond mag zien!

Laat u niets wijs maken over dat de moederhond moet rusten of dat ze schuw is….accepteer geen enkel excuus!!!!

Zodra u geen moederhond krijgt te zien dan is het zeker een slechte fokker!!!

En denk nu niet dat u een hondje red door de pup toch maar te kopen, nee hoe zielig dit ook lijkt u houd alleen maar deze handel in stand.

Als u niet weet wat een slechte fokker is?….volgens mij weet iedereen wel wat dit is maar ik leg het u graag uit.

Een slechte fokker is op zijn simpels gezegt iemand die met zo min mogelijk kosten zoveel mogelijk hondjes fokt.

Dit houd in dat de honden zeer slecht en heel weinig eten krijgen.

Geen medische verzorging krijgen.

Geen bewegings vrijheid hebben.

En zoveel mogelijk nestjes moeten krijgen.

Volwassen honden die jaren lang in een donker hok worden opgesloten, lopen op gaas zodat de ontlasting door het gaas valt zodat dit makkelijker schoon te maken is voor de fokker ( als hij / zij dit mocht doen )

Bijna dagelijks worden ze mishandeld, geslagen geschopt en ga zo maar door….

Stem of voeg toe aan:

4 Comments to “De broodfokker (ingezonden)”

 1. harry schreef:

  De Partij Vrij Almelo zal doorgaan met haar strijd binnen de politiek tegen dierenmishandeling en ons blijven verzetten tegen de lage straffen die vanuit de overheid opgelegd worden.

 2. M.K. schreef:

  Dat hele fok gedoe met honden moet stoppen en niet alleen de broodfokkers.

  Ik zou weleens een overzicht willen zien van de zogenaamde “goede” fokkers, wat er in een periode van 10 jaar met de door hen gefokte pups is gebeurd! Wedden dat een gedeelte op Marktplaats is beland?

  Mijn hele leven heb ik honden gehad uit het asiel , van de windhonden opvang EN van Marktplaats! Mijn laatste 2 hondjes via Marktplaats van 1)een man die i.v.m. scheiding niet meer voor de hond kon zorgen omdat hij de hele dag moest werken en 2)voor een mevrouw werd het “te veel”: alleenstaand, werken, 2 kinderen en een hondje. Dus moest het hondje weg.

  Voor een echte dierenvriend die in de problemen komt, is een goed thuis voor haar/zijn hondje VEEL belangrijker dan geld!

  De prijzen die OOK de “legale” fokkers durven vragen voor een pup zijn schandalig! En kom niet aan met “ze kosten al zoveel in die 8 weken” want die riedels ken ik allemaal. PLUS de haat en nijd op de tentoonstellingen: de lieve eigenaren kunnen elkaars bloed wel drinken!

  Stop met de fokkerij en zorg er eerst eens voor dat alle honden en katten in de asiels een goed thuis krijgen!

 3. jaap schreef:

  wow M.K dat verwoord je goed. Ik heb geen idee hoe het bij honden gaat, maar weet wel beter wat die dierenvrienden clubjes en dieren militairen doen.
  Ze voorkomen geen dieren mishandeling, nee, die clubjes mishandelen eerlijk werkende boeren.Ze weten dat dat niet word bestraft, brandstichting, intimidatie, verkrachting noem maar op. Ze zijn soms zo overmoedig, dat ze soms nakend over de straat durven te rennen, streaken dus, kijk, en dat moet je nou net niet doen hier in Holland, want dan hang je, maar anders? Ze zijn met velen ook en ze weten waar je woont, iets voor Libië?
  Wees voor jezelf lief voor dieren, stoor anderen er niet mee Jaap

 4. Daron Rawdon schreef:

  Hello there, I found your website by way of Google even as looking for a similar topic, your web site got here up, it appears great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

Leave a Reply