Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
onderzoek picknick- en barbequeplaatsen allochtonen in schelfhorstpark en Goosenmaatspark

Het Almelose college wil onderzoek picknick- en barbequeplaatsen voor allochtonen in Schelfhorstpark en Goosenmaatspark.

Volgens het Almelose college moet er een onderzoek komen of het mogelijk is om speciale picknick- en barbequeplaatsen in te richten in de twee Almelose parken de Schelfhorstpark en de Goosenmaatspark. Volgens het college picknicken allochtone families graag en zou dus deze maatregel de allochtonen kunnen stimuleren.

Er moeten ziekenhuizen komen voor moslims, speciale telefoonabonnementen voor Turken….supermarkten klagen over de té Hollandse uitstraling van de producten en hier in Almelo willen ze de parken met barbecue en picknickplaatsen populairder maken voor allochtone  inwoners. 

Of het een goede gewoonte is is nog maar de vraag… veel mensen maken zich zorgen om de individualisering in de samenleving… door dergelijke dingen te gaan doen, met speciale plekken etc, bevorder je juist die individualisering… er komen verschillende samenlevingen in een samenleving.

Er komt ghettovorming, die er eigenlijk al is aangezien dezelfde geloofs- en bevolkingsgroepen bij elkaar leven. 

Dat er speciale ziekenhuizen komen is misschien nog tot daaraan toe… maar daarna willen wij ook niet meer de discussie horen over de individualisering van de samenleving… die wordt door dit soort projecten alleen maar bevorderd.

Het feit dat hier zoveel culturen samen kunnen / proberen te leven is waarheid, maar het moet niet zo zijn dat de Nederlanders zelf moeten gaan integreren in hun eigen land.
Het is en blijft Nederland, en laten we dat zo houden.

Laten we even realistisch blijven en ja een beetje verandering in de vorm van supermarkten prima die mensen hebben andere gewoonten. Maar laten we de Albert Heyn, de c1000 ed. zo laten en niet dat je bij een van die winkels alleen nog maar Turks brood kunt kopen ipv.  je normale tijgerbolletje.

Dat vereist wel dat zij zich fatsoenlijk aanpassen aan de Nederlandse regels en zich ook proberen daaraan te houden. En niet altijd zeggen dat ze gediscrimineerd worden want dat is modern tegenwoordig.

De Partij Vrij Almelo zet zich in voor wederzijds respect in acceptatie voor het algehele. Daarbij denken wij aan bv. Kinderboerderijen, Hondenspeelplaatsen e.d.  Alleen daar al wordt een sfeer gecreëerd om te leren respect te hebben voor elkaar.

We proberen het samen te spelen, samen te delen en niet te bevorderen van deze apartheid die dit college voorstelt.

Mensen in hokjes plaatsen zorgt juist voor een scheiding.

Mensen uit de hokjes plaatsen zorgt dat ze weer samen komen of samen zijn.

Dat vereenvoudigt de regelgeving.

Apartheid is in Zuid-Afrika al afgeschaft, laten wij er in Almelo niet mee beginnen.

Ook niet met dit soort ideeën.

 

Partij Vrij Almelo gaat hier binnenkort vragen over stellen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Partij Vrij Almelo

 

Zomer 2010 onderzocht wethouder mevr. kuik-Verweg al mogelijkheden voor picknick en barbequeplaatsen allochtonen in het Goosenmaatspark.

 

De PvdA wethouder slaat een behoorlijke plank mis. Parken zijn openbare gelegenheden. Waarom die willekeur steeds ?!?
Het park inrichten voor picknickplaatsen en barbecuemogelijkheden. Tja…. zet er dan commerciele eettentjes op van verschillende pluimage  en je hebt iets van marktwerking wat ook een beetje representatief is voor de samenleving. Deze wethouder is bezig apartheid
te creëren.

Raad in Ossekoppelerhoek c

Goosenmaatspark

 

 

 

 

 

Schelfhorstpark 10-02-2011 b

Schelfhorstpark

 

                                                                                                                 

Stem of voeg toe aan:

22 Comments to “onderzoek picknick- en barbequeplaatsen allochtonen in schelfhorstpark en Goosenmaatspark”

 1. schelfhorst schreef:

  we willen toch graag dat iedereen mee doet in onze samenleving
  denk niet dat als dit doorgaat met speciale plekken voor alleen allochtone medelanders/ mede-almeloërs dat we dan niet op de goeie weg zijn
  want zo ontstaat er toch 2 spalt
  ik zou het niet doen
  niet willen
  en de kosten wat dit plan met zich mee brengt
  wie draait daarvoor op?

 2. Peter schreef:

  Wordt dit college SERIEUS genomen?

 3. harry schreef:

  We doen ons best om ze serieus te laten worden…!!!

 4. LKA schreef:

  Ach, als Turken en Nederlanders daar lekker samen kunnen barbequen is er niks aan de hand. Maar laten we oppassen dat het geen broedplaatsen voor zigeuners worden.

 5. MK schreef:

  Dat geloof je toch zeker zelf niet, LKA? Het gaat hier om picknickplaatsen voor ALLOCHTONEN. Dat sluit het gebruik door autochtonen uit. Kom ik daar met mijn carbonaadje, word ik weggejaagd want dat is niet ‘halal’. Geef allochtonen een vinger en ze nemen je hand plus arm erbij. Dus straks staan er bordjes in de parken: ‘alleen voor moslims’.

  Ik vraag me af wanneer B&W zich eens druk gaan maken om mensen met EEN paspoort. Er is GEEN geld voor een hondenspeelplaats (want ach, allochtonen hebben geen hond want dat is haram!)maar dus wel voor allochtonen-bbq-plaatsen? Als die willen bbq-en doen ze dat maar bij hun huis in Turkije.

 6. MK schreef:

  Wanneer gaat mevr. Kuik de mogelijkheden voor hondenspeelplaatsen bekijken?? O wacht even. Honden stemmen natuurlijk niet op de Partij van de Allochtonen!
  Die stemmen PVA en landelijk PVV omdat dat de ENIGE partijen zijn die opkomen voor dieren!
  De PvdA komt alleen maar op voor hun stemVEE.

 7. Haagse Harrie schreef:

  Ik snap het niet zo goed. Wordt er hier een picnicplaats bedoeld waar we allochtonen kunnen barbequen? Dan is het plan zo gek nog niet…

 8. Joop Beverkort schreef:

  Ik barbecue ook graag en doe dat gewoon in mijn eigen tuin of bij vrienden. En als ik ga picknicken neem ik een kleed en een goed gevulde mand mee en zoek een grasveldje op, bij voorkeur met een prullenbak in de buurt.

  Ik vraag me af wat het college mankeert om hier zelfs maar over na te denken.

 9. Joop Beverkort schreef:

  Eh, mevrouw Kuik, ik (autochtoon) picknick en barbecue ook graag, maar verlang (eis?) niet van de gemeente daarvoor voorzieningen te treffen.

  Wat MK schrijft (het inrichten van een hondenspeelplaats) vind ik veel hogere prioriteit hebben. Of heeft u de door mij betaalde hondenbelasting al aan uw kiezers toegezegd in de vorm van een picknickveldje?

 10. Marcel schreef:

  We leven hier in Nederland, dus niet in het Rifgebergte, het is al erg genoeg, dat we overspoeld worden door allochtonen, dus geef ze A.U.B niet te veel privileges, dan komen we er helemaal nooit vanaf.
  De PVDA ( partij van de allochtonen ) moet zichzelf een na laten kijken bij een goede dokter, want is totaal de weg kwijt.

 11. Ria schreef:

  Volgens mij is die mevrouw Kuik volkomen de weg kwijt. Het plan is volkomen krankzinnig dus dat deze mevrouw de “mogelijkheden” vorig jaar al heeft onderzocht is van gelijke orde.

  De hondenbezitters in Almelo brengen per jaar zo’n DRIEHONDERDDUIZEND EURO in de gemeentekas. En wat krijgen ze daarvoor terug: volkomen nutteloze paaltjes op de meest onmogelijke plaatsen. B.v. aan de Maardijk bij de voetbalvelden honden “los” mogen lopen op een strookje gras van 50 cm breed!

  Je struikelt er de hele dag over fietsende moeders en in het weekend is het er beredruk door het auto- en fietsverkeer naar de sportvelden.

  Op de plaatsen waar gele paaltjes staan mogen de honden niet los maar hoeft de hondenpoep niet opgeruimd te worden. Het ligt er zo VOL stront dat mijn hond er zijn behoefte niet meer wil doen! Want opruimen doet de GEMEENTE niet!

  Er zouden bakken geplaatst worden waar de zakjes met hondenpoep in gedeponeerd kunnen worden. WAAR ZIJN DIE?!

  Kijk mevrouw Kuik, wij hondenbezitters willen dat er EERST hondenspeelvelden komen, in ELKE wijk van Almelo EEN speelveld.

  Autochtonen hebben OOK rechten, mevrouw Kuik! Sterker nog, daarvoor betalen ze per jaar 300.000 euro aan de gemeente Almelo. En wie betaalt, bepaalt. ZO hoort het te zijn!

  Het slijmen met allochtonen voor de verkiezingen kennen we zo langzamerhand wel van de PvdA! Zieltjes winnen heet dat.

  O ja nog iets, mevrouw Kuik. Er heeft op de heuvel achterin het Schelfhorstpark jaren geleden een picknicktafel gestaan. Nooit 1 allochtoon daar gezien, wel was de tafel binnen de kortste keren afgebroken!

  Ik hoop dat de rest van het College ervoor zal zorgen dat uw ZOTTE plannetjes NIET doorgaan, mevrouw Kuik!

 12. Jim den Hollander schreef:

  Beste PvdA, kunt u ook eens iets speciaals verzinnen om de autochtone Almeloër te pleasen?

  Het mag wat kosten, liever niet toegankelijk voor allochtonen en het mag speerpunt van uw partij worden.

  Nee, lukt dat niet? Waarom niet? Ah, discriminatie…

 13. R. Nijhuis schreef:

  Jim, u weet toch dat alleen AUTOCHTONEN gediscrimineerd mogen worden?

  Dit plannetje van de PvdA is daarvan een treffend voorbeeld. Deze mevrouw zou zich moeten schamen om zelfs maar over zoiets na de denken maar nee, ze ging zelfs “de mogelijkheden onderzoeken”.

  Werkelijk de schaamte voorbij!

 14. Robert d O schreef:

  ik vind t schande maar ja wie zijn wij.?
  of wie waren wij .. in 1945 waren we bevrijd,maar dat zal gauw veranderen blijkbaar.de .partij van de achterlijke.. lijk me meer ,de af korting,
  ik noem t maar bbq voor honden..!

 15. Robert d O schreef:

  jammer dat dat wel kan!!!!!!!!!!!!!1

 16. Henk Linnewever schreef:

  Picknickplaatsen voor ALLOCHTONEN?

  Het zoveelste geschifte idee van de PvdA. Die sporen gewoon niet.

 17. shanna schreef:

  Je kan beter in dit land allochtoon zijn dan autochtoon,want de eerste krijgen, en de andere mag ervoor betalen.

 18. Maja schreef:

  Lees zojuist dat de gemeente 450.000 euro GEMEENSCHAPSGELD beschikbaar stelt voor het allochtonen-TUIG dat het winkelcentrum in de Schelfhorst terroriseert.

  Nog een paar picknickplaatsjes er bij, mevrouw Kuik?!

 19. HettyR schreef:

  Weer een idee van PVDA ,ze weten van gekkigheid niet wat ze zeggen.

 20. R. Maulana schreef:

  Ik ben zelf een allochtoon en vind het een heel slecht idee van de PvdA. Die partij moet eens ophouden om allochtonen als debielen te behandelen.

  Want, mevrouw Kuik, als wij willen barbecueën doen ! wij dat gewoon en zoeken zelf een plekje op dat daarvoor geschikt is. Daar hebben wij geen speciale veldjes voor nodig.

  U zet met uw domme plannetjes bevolkingsgroepen tegen elkaar op. Als dat uw bedoeling is moet u vooral zo doorgaan. Wij allochtonen zijn mensen en willen als gewone mensen worden behandeld en niet als een speciale diersoort dat “bescherming” of speciale “gunsten” nodig heeft! Wij kunnen heel goed voor onszelf zorgen, daar hebben we de PvdA niet voor nodig.
  Dag mevrouw Kuik.

 21. Furr schreef:

  Belachelijk plan. Maarja het meeste van de PVDA is belachelijk.

 22. Sjoerd Visser schreef:

  -Apartheid is in Zuid-Afrika al afgeschaft, laten wij er in Almelo niet mee beginnen.-

  Dinsdagavond hebben wij als partij deze woorden uitgesproken, bij het onderwerp Kleurrijk Almelo.
  U had eens moeten zien hoeveel commotie enkele raadsleden van enkele partijen over die woorden hadden…men wilde duidelijk voor de microfoon afstand nemen van die woorden.
  Dat laat mijns inziens juist precies zien hoe bekrompen die mensen nog over woorden denken: men zag het weer zwart wit (zoals toen in Z-Afrika) en reageerde dus alsof wij aan het discrimineren waren. Net alsof er geen andere apartheid is…zoals tussen geloven, rijk of arm, geletterd of ongeletterd…of zoekt u zelf maar in welk hokje u tegenwoordig geplaatst bent.
  Nee: wij wilden hiermee duidelijk maken dat wat ons betreft er best picknickplaatsen mogen komen, maar niet voor specifieke doelgroepen…behalve mensen die willen barbequen.
  Zodat er geen ruzies of hoog oplopende geschillen/discussies onstaan als er verschillende vleessoorten van verschillende mensen met verschillende geloven en/of gebruiken op 1 plek neerggelegd worden.
  Maar ja…als men niet verder kijkt en dat men dan (nog steeds) denkt dat wij een discriminerende partij zijn, en elke keer als een gebeten hond in de veren springt om hun eigen beperkte gedachtengang te etaleren…hij zij zo.
  Dan zegt dat meer over de persoon die dat dacht.
  Ik durf gerust te stellen: apartheid gaat verder als men denkt, en is nog steeds niet overal afgeschaft.
  Integendeel: het lijkt er weer aan te komen!

Leave a Reply