Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Heracles Almelo bereikt bekerfinale

Heracles Almelo heeft ten koste van AZ de finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt, waarin PSV de tegenstander is.

Er moest een verlenging aan te pas komen om de Tukkers in Alkmaar langs de koploper in de Eredivisie te loodsen, na een onvervalste bekerkraker.

De kansen volgden elkaar aan beide kanten in hoog tempo op. In de eerste helft was AZ de betere ploeg, maar na rust kwamen de Almeloërs sterk terug.

Toen was het al 2-1 voor AZ, nadat Everton de score namens Heracles had geopend met een kopbal. Maher maakte in de 21ste minuut gelijk en enkele minuten later zorgde Gudmundson voor de Alkmaarse voorsprong.

Verlenging
Een rake kopbal van Kwame Quansah trok de stand in de 67e minuut weer gelijk. In de verlenging maakten beide ploegen aanspraak op de overwinning, maar Heracles was via de invallers Thomas Bruns en Ninos Gouriye de gelukkigste ploeg: 4-2.

Voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo kon donderdagavond zijn geluk niet op. “Dit is het absolute hoogtepunt uit de historie van deze club. Heel Almelo gaat naar De Kuip voor de eindstrijd tegen PSV. Ik denk dat we met meer dan 300 bussen gaan.”

Bron: BNR

                                                                  
                                 
HERACLES:
 
Hartelijk gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat, je ziet wel weer dat dromen niet altijd bedrog zijn, maar niet temin een geweldige prestatie.
                                                      
Partij Vrij Almelo
Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Heracles Almelo bereikt bekerfinale”

  1. Irene schreef:

    Gefeliciteerd ! Voor het eerst in de voetbalgeschiedenis van Almelo is de bekerfinale gehaald, iets waar AJAX stinkend jaloers op is !

Leave a Reply