Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo “Raad op Straat”

Raadsleden begaven zich op straat om het contact met de burgers te onderhouden

De gemeenteraad ging vandaag weer de straat op. Als volksvertegenwoordiger vinden de raadsleden het belangrijk om met mensen in gesprek te zijn. Bijvoorbeeld over wat er leeft in de stad, waar mensen tegen aan lopen en wat Almeloërs bezig houdt.

Met de informatie die de raadsleden halen uit de gesprekken die zij voeren, denken zij nog beter in staat te zijn om inwoners van  Almelo te vertegenwoordigen.

In het kader van de grote bezuinigingen die de gemeente wil doorvoeren werden Almeloërs dit keer middels een formulier gevraagd een aantal vragen te beantwoorden. De vragen gingen over de geplande  bezuinigingen op onder meer de bibliotheek, de galloways, Almelo Sociaal en de begraafplaatsen.

Ook werden  inwoners gevraagd hoe zij dachten over het nieuwe gemeentehuis en het binnenstadsplan. 

Net als de vorige raad op straat werd buiten de gestelde vragen het meest gesproken over zaken omtrent het beheer van de openbare ruimten, slecht onderhouden groenstroken, hondenbelasting, honden uitlaatplaatsen en de IISPA. 

Het geeft dus weer eens te meer aan dat “de Raad op Straat” een uitstekende manier is om in contact te komen met de inwoners van je gemeente. Mensen vinden het fijn dat ze hun verhaal even kunnen doen en komen vaak met hele gerichte vragen. Dit is een laagdrempelige manier om met mensen te praten over wat hen bezighoudt.

Evenals de andere partijen die aanwezig waren vond ook de Partij Vrij Almelo het een geslaagde dag.

Harry de Olde

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Almelo “Raad op Straat””

  1. Baronesse van hepjeniks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

    Zo jammer dat ik het niet wist……en zo jammer dat dit alleen gehouden word vlak voor er verkiezingen komen. Het zou de politici sieren zich wat meer onder het gepeupel te begeven.

  2. Maja schreef:

    Ik wist het ook niet maar ach het maakt toch niets uit. Want luisteren naar de burgers doen ze (af en toe) nog wel, maar daarmee houdt het op. Dus wat is het MEETBARE nut voor het gepeupel? Nul komma nul. Heb er in ieder geval nog nooit iets van gezien, integendeel.

    De énige partij die voor de burgers opkomt is de PVA.

Leave a Reply