Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hond BJ (10) al vijf jaar in asiel Almelo
Hond BJ (10) zit al vijf jaar in asiel. Niemand wil hem hebben.

ALMELO – De IJslandse herdershond BJ is bijna elf jaar oud en het dier heeft de helft van zijn leven in een dierenasiel opgesloten gezeten. En uitzicht op een ‘vrij leven’ heeft het dier ook nog niet. Beroepskracht Elisa Haverschmidt van asiel ’t Noordbroek vindt dat de hond een baas verdient. „Je kunt nog een heel goede band opbouwen met de hond”, zegt zij. Dus doet ze als ultieme poging een oproep via de krant.

Bron: TCTubantia

Morgen 11-08-2012 reportage in de TCTubantia

                                            

Lang geen thuis

BJ heeft al heel lang geen echt thuis meer. Na al lange tijd in een asiel te hebben gewoond, kwam deze man een klein jaar geleden in Almelo ‘wonen’. Onze eerste indruk, een pittige, eigengereide en zelfverzekerde meneer.
BJ heeft ons echter laten zien dat hij nog veel meer is dan dat, een lieverd, een knuffel en bovenal een actieve, vrolijke man.

Wij hopen dat deze prachtige hond gauw een goed thuis krijgt.

Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aan:

10 Comments to “Hond BJ (10) al vijf jaar in asiel Almelo”

 1. Maja schreef:

  Er wordt veel te weinig actie ondernomen om honden die al zó lang in het asiel zitten, aan een baasje te helpen. Het maximum verblijf zou niet meer dan – hoogstens – een jaar mogen zijn.

  Harry zou de spits kunnen afbijten en elke maand zo’n hond hier op de website plaatsen. Ook de TC Tubantia en het Almelo’s weekblad zouden hetzelfde kunnen doen in de papieren krant.

  Mensen die al een hond hebben kunnen er vaak vrij eenvoudig eentje bij nemen. Zit de hond tenminste niet alleen als je eens weg bent en waar 1 eet, kunnen 2 ook eten.

  Heb zelf al 2 “afdankertjes” dus meer kan ik er niet hebben.

  Zelfs de Gemeente zou kunnen meehelpen door iemand die een asielhond (erbij) neemt, de hondenbelasting voor de 2e hond kwijt te schelden. Maar ja, deze rupsje-nooit-genoeg-gemeente kennende zal dat helaas wel een vrome wens blijven.

 2. Baronesse van hepjeniks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

  IK ben een echte honden vriend en heb altijd honden gehad,echter door ziekte kan ik het niet meer.Honden geven je zoveel terug,liefde en vriendschap,gezelschap en zijn trouw,iets wat ik vaak niet van mensen kan zeggen. Ik hoop dan ook van harte dat er een dierenvriend zich meld en zich ontfermt over deze hond

 3. Ronald lubach schreef:

  Om ook maar met een excuus te beginnen, ik heb een hond, een kat, een vijfer vol met vissen en een pony waar we met veel liefde met ons gezin voor zorgen en waar we veel van terug krijgen. Dus nog 1 zit er niet in.

  Maar anders zou ik met alle liefde deze hond willen opnemen.
  En ik kan mij niet voorstellen dat er niet meer mensen zijn die dat zouden willen.
  Daarom vind ik het erg vreemd dat deze hond al zo lang in het assiel zit. Waarom komt er nu pas een aktie op gang. Was deze hond de afgelopen vijf jaar niet iedere week of iedere maand een aktie waard.
  Ga b.v. Iedere zaterdag met een paar van dit soort dieren op de markt staan en probeer aandacht voor ze te krijgen.

  Ik kan mij niet voorstellen dat dieren langer dan 6 maanden in een assiel moeten zitten. Kwestie van marketing.

 4. Frank schreef:

  Je hebt gelijk Ronald. Maar op de eerste plaats is de dieronvriendelijkheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van deze gemeente ronduit beschamend!

 5. Ronald lubach schreef:

  @ Frank
  Dank je wel Frank. Ik krijg graag gelijk 🙂

  Ik ben echter van mening dat het te makkelijk is om alles bij de gemeente neer te leggen. Natuurlijk moet de gemeente meer verantwoordelijkheid nemen. En de akties die o.a. Door de pva worden op gezet zijn prachtig, heel erg goed en zelfs noodzakelijk.
  Maar wanneer het assiel meer aan marketing zou doen, dan zouden wellicht veel dieren sneller een baasje hebben en is er uiteindelijk ook minder geld nodig. Kwestie van kip en ei.

 6. Furr schreef:

  Idd Ronald, heel slim jouw opmerking. Elke maand een paar dieren op de markt 🙂 erg goed idee! Ze zouden ook beter moeten weten bij het asiel. Marketing is niet hun sterkste kant.

 7. Ronald lubach schreef:

  Moeten ze natuurlijk niet de dieren op de markt gaan weg doen. Zo makkelijk moet het ook niet zijn om een huisdier te krijgen. Het is tenslotte geen groente en vis handel.
  Je moet wel een beetje weten met welke mensen je van doen hebt.
  Maar je kunt begrip kweken, en mensen warm laten lopen voor bepaalde dieren die extra aandacht verdienen en zelfs al afspraken in plannen met mensen die interesse hebben.

 8. Frank schreef:

  Maar eerst eens beginnen om die hondenbelasting af te schaffen. We leven niet meer in de middeleeuwen.

 9. Ronald Lubach schreef:

  Al wat bekend of BJ al een nieuwe baas heeft?

 10. Ronald lubach schreef:

  Ik lees zojuist in het A.W. dat BJ door Bianca uit het asiel is verlost.

  Bianca is een top vrouw en dat mag gezegd worden!

Leave a Reply