Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Stallen van de Almelose Stadsboerderij Beeklust staan er weer netjes bij

   

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - K

Stadsboerderij Almelo

Tijdens de slingerbeurs is er een samenwerking afgesproken tussen Beter Wonen, de Twentse Zorgcentra en stichting Fyodor om de stallen van de kinderboerderij aan de Ledeboerlaan opnieuw te schilderen.

Wat is een Slingerbeurs?

Bedrijven en ondernemers in Almelo bieden gratis hun diensten en middelen aan.
Vervolgens kijken lokale maatschappelijke instanties of zij het aanbod van de bedrijven kunnen gebruiken. Zodra twee partijen elkaar in vraag en aanbod hebben gevonden, spreken we van een match…

De match die tot stand kwam zorgde er dus voor dat de stallen van de Stadsboerderij er weer netjes bijstaan.

De Partij Vrij Almelo was bij de opening aanwezig en schoot enkele plaatjes…….

Foto’s Sjoerd Visser

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - A

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - B 

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - D 

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - E

 

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - G 

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - I

 

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - L

 Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - O

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - N

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - P

 

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - Q

 

Stadsboerderij Beeklust 28-09-2012 - S 

Stadsboerderij Beeklust in het kort.

Aan de rand van de Westelijk Groene Long van Almelo, bij het riviertje de Aa, voor de ingang van het Beeklustpark , ligt een prachtige stukje Almelo, waar stad , park en platteland elkaar ontmoeten.

In deze landelijke omgeving is Stadsboerderij Beeklust gevestigd, die openbaar toegankelijk is voor het publiek. Op deze kinderboerderij worden veel verschillende boerderijdieren gehouden. De meest gehouden dieren zijn paarden, koeien, varkens, schapen, geiten, kippen en ander pluimvee, konijnen en cavia’s. De kinderboerderij is speciaal ingericht voor kinderen (maar ook toegankelijk en interessant voor volwassenen) om kennis te kunnen maken met de boerderijdieren. De kinderboerderij heeft zowel een educatieve als recreatieve functie.

De boerderij heeft een boerderijwinkel, een terras en er is een speeltuin. Op de woensdag middagen rijdt de ponykar en op verzoek kan er op andere dagen gereden worden. Ook kunnen er rondleidingen en kinderfeestjes gehouden worden. Door het jaar heen worden er speciale activiteiten gehouden, zoals Paasmarkt en Kerstmarkt.

Het beheer van de boerderij is in handen van medewerkers en cliënten van Stichting De Twentse Zorgcentra.

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “Stallen van de Almelose Stadsboerderij Beeklust staan er weer netjes bij”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Jammer dat als de gemeente op andere fronten onbehoorlijk faalt met de financiële huishouding…dat de gemeente dan steeds die financiële nadelen afschuift op de onschuldige mensen en dieren. Die moeten al tijden de toenemende prijs ervoor betalen.
  In mijn ogen een zeer kwalijke en oneerlijke zaak die HEEL SNEL MOET VERANDEREN.
  Dit gedrag breidt zich uit naarmate de macht te lang bij dezelfden blijven. Je ziet het overal op de wereld toenemen…dat afschuiven van de eigen schuld door regeringen. Die mensen zijn GEEN volksvertegenwoordigers, maar vertegenwoordigers van het kapitalisme…tegen elke prijs!

 2. Maja schreef:

  Sjoerd, ze zijn geen volksvertegenwoordigers maar ook geen vertegenwoordigers van het kapitalisme, ze zijn gewoon ordinaire graaiers en zakkenvullers. VOOR ZICHZELF DUS. Macht en graaien is hun enige drijfveer.
  Maar zolang men in Almelo DOMweg op dezelfde partijen blijft stemmen, zal er niets veranderen. Nou ja, hoop doet leven, we zullen in 2014 zien of er wat ogen zijn open gegaan.

 3. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  De gemeente Almelo en de landelijke politiek hebben veel weg van de zware jongens uit de donald duck maar eigenlijk nog meer van de Daltons uit Lucky Luck. Want ook onze bewindvoerders zijn net zo stom en laten net zo en misschien nog wel dommere steken vallen dan de daltons.

Leave a Reply