Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ontwikkel- en verkoopvoorstel Rhijnbeek Almelo

media_xl_901630 

Het Duitse bedrijf Hornbach heeft gevraagd zich te nogen vestigen in Almelo op de lokatie Rhijnbeek. Het gaat om een grote bouwmarkt annex tuincentrum met regionale uitstraling. Er is een koopcontract gesloten voor ca. 4 ha. onder uitdrukkelijk voorbehoud van instemming door de gemeenteraad. Voor een goede ontsluiting is een directe aansluiting op de H. Roland Holstlaan vereist. Daarvoor is nodig, dat de kruising F. van de Eedenstraat/ J. Vermeerstraat/ H. Roland Holstlaan wordt opgeheven voor autoverkeer.

Reactie Partij Vrij Almelo

Voorzitter,

De Partij Vrij Almelo is in principe niet tegen de vestiging van een Hornbach in Almelo. Wel vinden wij dat de gemeente Almelo beter moet communiseren met bewoners en omwonenden bij alle nieuw te plannen projecten in hun buurt. Het gemeentebestuur moet beleid vaststellen voor effectieve communicatie en er voor zorgen dat er helder en beter gecommuniseerd wordt over de concrete gevolgen dat zo’n project als een Hornbach met zich meebrengt.

Het gevolg is dat deze matige communicatie niet heeft geleid tot draagvlak bij alle inwoners en omwonenden gezien de email die wij mochten ontvangen van Paul Bults over de in de nabije omgeving gevestigde bakker Jan Detert. En die matige communicatie is jammer. Want de vestiging van dit bedrijf Hornbach zorgt natuurlijk wel voor werk aan circa 350 personen waarvan een deel voor mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt.

Het zou jammer zijn als er veel tijd verloren gaat aan bezwaarschriften daar dit natuurlijk een negatieve invloed kan hebben bij de voorgenomen vestiging.

In combinatie met de M.A.U.- eisen  “minder mensen met een uitkering, meer mensen aan het werk” is dat natuurlijk een mooie opsteker voor die eisen…..ALS DAT WERK ER DAADWERKELIJK KOMT- voor mensen in de gemeente Almelo

Wij vragen ons echter af of alle eventuele bezwaren niet ten gunste van deze toekomstige voorgestelde ontwikkelingen te snel aan de kant worden gegooid….en of er daadwerkelijk goed en uitvoerig overleg is geweest met de mensen die daar in die buurt wonen of hun bedrijf hebben.

Dank u

 

Het voorstel is met meerderheid van stemmen aangenomen.

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “Ontwikkel- en verkoopvoorstel Rhijnbeek Almelo”

 1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Beste Harry je weet toch ook wel dat het college van B&W nou net niet zo goed zijn in communiceren,en reageert als een dolle stier op een rode lap. De gemeente in dit geval berekent alleen wat het hun opleverd,de belangen van bewoners zijn bijzaak! Natuurlijk is het goed dat Hornbach zich wil vesten in Almelo en juich dit dan ook toe,maar niet zonder slag of stoot.

 2. Maja schreef:

  “Daarvoor is nodig, dat de kruising F. van de Eedenstraat/ J. Vermeerstraat/ H. Roland Holstlaan wordt opgeheven voor autoverkeer”.

  Kan dat ook in normaal Nederlands? Wat is dat voor onzin: kruising wordt opgeheven voor autoverkeer?

  Worden de Vermeerstraat en Vd Eedenstraat doodlopende straten? En hoe zit het met de Roland Holstlaan die de verbinding is met de A35 en de A1? Wordt die ook afgesloten en moeten we met zn allen over de Weezebeeksingel richting A35 en A1? Typisch Almelo!

 3. Melina schreef:

  Sinds ik in Almelo woont zijn de grijze haren toegenomen. In de raadsvegadering zeiden ze dat de bewoners op de hoogte zijn gebracht, NOU ECHT NIET!!! Ik heb niets ontvangen.
  College van B&W zijn leugenaars op dit gebied.

Leave a Reply