Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Nieuw gemeentehuis Almelo kost 800 euro per inwoner
Duur gemeentehuis van 58 miljoen
 
 
Ondanks de hoognodige bezuinigingen draaien de Almelose burgers op voor de huisvestingswensen van onze bestuurders.
 
Met het snijden in de dienstverlening aan de burger en allerlei voorzieningen heeft deze gemeente geen enkele moeite.Want de burger betaald het gelag ! Maar bezuinigen op het eigen apparaat zoals een nieuw gemeentehuis kost zichtbaar meer moeite.
 
De toenemende financiële problemen van de gemeente maken dat er extra bezuinigingen gaan komen. De planning is dat dit jaar vooral het mes gaat in het sociale domein want er wordt flink bezuinigd op kunst en cultuur, de kinderboerderij en activiteiten in buurthuizen zoals de Kolk en de voorgenomen sluiting van het dienstencentrum de Riet dat vooral gericht is op ouderen. En dat baart ons grote zorgen ook wat betreft de vele vrijwilligers die daar hun goede werk doen.
 
Uit onderzoek van de Partij Vrij Almelo blijkt dat vooral ouderen behoefte hebben hun eenzaamheid op te lossen. Gaat dit ook ten koste van een nieuw gemeentehuis?
 
Er werd gesproken over de invoering van een extra parkeerheffing en zelfs van een verhoging van de OZB. Duidelijk wordt dat onze burgers flink gaan opdraaien voor de huisvestingwensen van dit College. Er is dikke crisis en het gemeentebestuur praat voortdurend over een nieuw duur gemeentehuis. Financiële rampen zoals het grondbeleid tellen blijkbaar niet meer mee. Ook de geplande aanstaande samenvoeging van Rijssen en Wierden waardoor er 2 extra gemeentehuizen op termijn beschikbaar komen kosten ons 58 miljoen verspild gemeenschapsgeld. Afgezien van de huidige leegstand die er al is.
 
De Partij Vrij Almelo zei het al vaker en zegt  het nog een keertje: Stop dit dwaze plan en wordt weer eens tevreden met de eenvoud en wat er is ! Zorg ervoor dat de gemeente Almelo leefbaar wordt en voorkom onnodige lastenverzwaring voor burgers en bedrijven.
 
Stem of voeg toe aan:

5 Comments to “Nieuw gemeentehuis Almelo kost 800 euro per inwoner”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  972 ondertekeningen zijn er al…op de site van de petitie tégen een nieuw stadhuis. Op naar de 1000 !
  WIE VOLGT? : http://petities.nl/petitie/nieuw-gemeentehuis-in-almelo-is-geldverspilling

 2. Irene schreef:

  Het is gewoon misdadig een dergelijk onznnig prestigeproject !

 3. Jansema schreef:

  Het merendeel van de Almelose bevolking is tegen een nieuw stadhuis en toch blijven de grote partijen in Almelo maar voor een nieuw stadhuis stemmen. Het wordt eens tijd dat de Almelose bevolking kiest voor een partij die er echt is voor de Almelose bevolking, stem dan niet op een grote partij die denken alleen maar aan zich zelf. Almeloers wordt waker en stem op de Partij Vrij Almelo een partij voor alle Almeloers.

 4. Barons vanhepjeniks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

  Kunnen we dit gemeentebestuur niet ontoerekenings vatbaar laten verklaren?

 5. bert maathuis schreef:

  “Met het snijden in de dienstverlening aan de burger en allerlei voorzieningen heeft deze gemeente geen enkele moeite.Want de burger betaald het gelag ! Maar bezuinigen op het eigen apparaat zoals een nieuw gemeentehuis kost zichtbaar meer moeite.”

  Een flagrante polariteit, inderdaad.
  In de ogen van veel sociaal bewogen Almeloërs zal dit beoogde plan inderdaad als misdadig ervaren worden, @Irene.

  “Kunnen we dit gemeentebestuur niet ontoerekenings vatbaar laten verklaren?” De vraag is inderdaad wat of het gemeentebestuur uitvoert, daar waar het de behoefte van de Almelose burgers betreft.

  Zoals Bert Hümels altijd zegt: welzijn boven welvaart. En de SP: mensen boven gebouwen. Zo klinkt het verhaal op deze site idem dito.

  Zal het gezonde verstand, in samenspraak met het kloppende hart, tot resultaten kunnen komen, in het Almelose? (Wellicht haalt de realiteit ons allen in, zoals we al beginnen te merken.)

Leave a Reply