Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Belangenverstrengeling en machtsmisbruik in Almelo??

 

IMG_0137[1]

Henk Stegehuis bij zijn voordeur (van binnenuit)

                                            

De ambtelijke bureaucratie in Almelo werkt op drie manieren oneerlijkheid in de hand. In de eerste plaats door een gebrek aan controle. Zoals wij allen weten, heeft het geen enkele zin om als burger te klagen bij wethouders en/of de burgemeester. Immers, àls je al antwoord krijgt (wat zelden het geval is); is dat antwoord steevast: “van onregelmatigheid is ons niet gebleken”. Burgemeester en wethouders houden elkaar als een collega in de fout gaat doorgaans de hand boven het hoofd. En een collegelid is ook maar een mens: als de kans op sancties en opstappen nihil is, waarom zou hij of zei zich dan nog behoorlijk en integer gedragen? De burgemeester, de meeste wethouders en raadsleden geven natuurlijk ook een bar slecht voorbeeld. Je mag van geluk spreken in Almelo als je als burger überhaupt antwoord krijgt op een brief of mailtje.

                            

Zo komen we terecht bij ons voorbeeld de Poortaffaire (met hoofdletter). Stegehuis kan niet eens gebruik maken van zijn voordeur omdat de gang in gebruik is als opslag bij DOC 19. Henk Stegehuis vecht al jaren tegen de gemeente die, als je de stukken leest, zich schuldig maakt aan al wat naar belangenverstrengeling ruikt. Een ambtenaar van de gemeente Almelo heeft zelfs verklaard tijdens een hoorzitting met de Overijsselse Ombudsman dat:

                                                               

Stegehuis door de gemeente en notarissen er is ingeluisd.

Stegehuis in ernstige mate tekort is gedaan door de gemeente.

De Gemeente zwaar in gebreke is gebleven naar Stegehuis toe.

Van verjaring geen sprake is.

Dat alles bewust gedaan is wat in strijd is met de waarheid door de gemeente ten nadele van en met grote gevolgen voor Stegehuis.

                                              

Deze ambtenaar is natuurlijk niet meer in dienst bij de gemeente dat zult u begrijpen.

                                             

De media hult zich nu in stilzwijgen en ook de meerderheid van de raad kijkt de andere kant op…waarom?  Er zijn nog steeds te veel onduidelijkheden! ….. Er blijven nog zo veel vragen open staan.

Aangiftes liggen er in overvloed bij politie en justitie maar er gebeurt niets mee. De gemeente ging zelfs zover te ontkennen dat zij hiervan op de hoogte was gebracht. Justitie zit met een grote achterstand dus Stegehuis moet ook daar op wachten, het duurt zeker tot dit najaar voor de problemen bij het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland zijn opgelost. Dat zegt Hoofdofficier van Justitie Nicole Zandee. Als de rechtelijke macht een vraag of klacht krijgt over een bepaald gedrag, bericht deze de klager gewoon schriftelijk zes weken later of de klacht wel of niet in behandeling wordt genomen……………………………….

                                                      

De Partij Vrij Almelo neemt al langer geen genoegen met de opstelling van de gemeente, er zal en moet openheid komen voor de burgers van Almelo. Daar hebben zij recht op, ze zijn geen kiesvee van naar oneerlijk ruikende beslissingen van het college. 

Leest u de bijgevoegde Krantenknipsels en correspondentie tussen Stegehuis en de gemeente. De Partij Vrij Almelo wil dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. De gemeente is verantwoordelijk voor de ontstane situatie bij Stegehuis en DOC 19 en Henk Stegehuis is daar het slachtoffer van – laten we het eerlijk zeggen -, vriendjespolitiek.

                                                  

De 19e Maart 2014 is gelukkig niet ver weg en u kunt op de PVA vertrouwen dat – als u ons steunt -, er heel wat gaat veranderen in deze cultuur van ouwe jongens krentenbrood en gebrek aan transparantie.” 

Lees de bijlages

IMG_0007

IMG_0008 IMG_0003

IMG_0004

IMG_0006

IMG_0009

IMG_0010

IMG_0011

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “Belangenverstrengeling en machtsmisbruik in Almelo??”

  1. Johan schreef:

    Ik ben zeer benieuwd naar de reactie van de Hoofdofficier van Justitie

  2. dick dooren schreef:

    Die steekt haar hoofd niet weer in een wespennest. Vriendin van de burgemeester en dan bijt je elkaar niet.

  3. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Ik hoop dat de Gemeente Almelo flink door het stof moet gaan van de Officier van Justitie. Schande dat er op deze manier macht wordt misbruikt.

Leave a Reply