Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Terug naar het ziekenfonds, een goed idee!
Categories: Sociaal

 

Nederlanders willen massaal terug naar het ziekenfonds.

 

Ze hebben afkeer van de machtspositie van de zorgverzekeraars. Ook de vergroting van de marktwerking in de zorg spreekt maar weinigen aan. De overtuiging dat marktwerking een goed middel is om de kosten in de zorg te beteugelen, leeft bij weinig mensen. Vooral de positie van de zorgverzekeraars roept veel weerstand op. Mensen spreken zich uit tegen ‘de macht van de verzekeraars’.

Op de vraag ‘hoe zou u de zorg organiseren?’ van de Regionale Zorgenquête kwamen duizenden reacties binnen. De meest genoemde oplossing: terug naar het ziekenfonds. De steun voor terugkeer naar het ziekenfonds is al jaren gelijk dat zes op de tien Nederlanders het ziekenfonds terug wil. Dat lijkt een opmerkelijke conclusie, maar is dat niet.

Al op 28 oktober 2008 schreef de Telegraaf over het onderzoek van ZorgKiezer.nl waaruit precies datzelfde bleek.

In de tussentijd zijn de zorgkosten flink gestegen, is het basispakket kleiner geworden en is het aantal mensen met betalingsproblemen rond hun zorgverzekering bijna verdubbeld. Er is dus vanaf de invoering van de nieuwe zorgverzekering een grote groep mensen die het ziekenfonds terug wil. 

 

http://www.ninefornews.nl/nederlanders-willen-massaal-terug-naar-het-ziekenfonds/


Reactie:

Onder het nieuwe systeem worden er miljoenen en misschien wel miljarden uitgegeven aan reclame en de tussenpersonen in de vorm van vergelijkingssites. Bovendien kost al dat overstappen ook handen vol geld aan administratie. Verder hebben we al die miljarden reserve betaald aan de verzekeraars. Dat geld krijgen we nooit meer terug, want dat geld zal voor altijd in die reservepotten blijven zitten. In ieder geval tot het moment dat een verzekeraar met de zorgkosten verzekering stopt en het geld vervolgens aan de aandeelhouders uitkeert. Hoeveel ziektekostenverzekeraars tellen we intussen in Nederland? Dat zijn er op dit moment 57 en deze maken allemaal reclame van het premiegeld. Tel uit je winst! Allemaal met een “waterhoofd” aan directie, managers, bonussen, personeel, bedrijfspanden, lease auto´s en wat nog meer! Bevordert dit werkelijk de concurrentie, kwaliteit en kostenbeheersing?

Tel daarbij nog op de tijd die mensen ieder jaar zouden moeten besteden aan het uitzoeken van de polissen waarbij veel (vaak oudere) mensen dat uitzoeken helemaal niet meer kunnen.
Dan moet je tot de conclusie komen, dat de huidige zorgkostenverzekering een hopeloos gebeuren is, dat zo snel mogelijk afgeschaft moet worden.

 

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply