Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hoezo burgerparticipatie

 

pen1

Wethouder Bruggink neemt handtekeningen in ontvangst

 

Er wordt veel gesproken over burgerparticipatie. De gemeente zegt die participatie van Almeloërs serieus te nemen. De PVA, die zich al jaren inzet voor maatschappelijke medezeggenschap van inwoners als volwaardige gesprekspartners merkt daar niet veel van. Bewoners en ondernemers moeten veel vaker, veel beter en op veel meer verschillende manieren betrokken worden bij het maken van plannen en het uitvoeren ervan.

Maar hoe heeft die burgerparticipatie tot nu toe gewerkt? Niet dus………

In het kader van die burgerparticipatie zou je toch mogen verwachten dat burgers meer inspraak kunnen krijgen in toekomstige plannen die het bestuur van de gemeente Almelo voor ogen heeft. Vandaar dat er een heuse werkgroep burgerparticipatie is opgericht die een en ander moet gaan coördineren. Hoe meer mensen meedoen, meedenken en meepraten, hoe beter de gemeenteraad zijn werk kan doen!  Toch?

Mooie plannen, maar wij merken er weinig van. Dat zegt ook bewoner Wil Pen. Pen treedt op als woordvoerder namens zo’n 150 huishoudens in de directe omgeving van de nieuw te bouwen moskee. De heer Pen, die tegenover de geplande moskee woont sprak de gemeenteraad toe en had een gesprek met de wethouder over de komst van het islamitisch centrum dat de bestaande moskee in de Bellavistastraat moet gaan vervangen. Dat gesprek noemt hij “teleurstellend” en blijkt uiteindelijk niets te hebben opgeleverd.

Nu ook de gemeentelijke beroep en bezwaarcommissie zich over de bezwaren die omwonenden hebben ingediend tegen het afgeven van de omgevingsvergunning ook een “wassen neus” blijkt te zijn, zijn de omwonenden nog meer teleurgesteld in hun gemeente Almelo. Bewoners voelen zich in de steek gelaten door de gemeente.

Ze hadden graag gezien dat de gemeente meer tijd had genomen om een besluit te nemen.

Uiteindelijk heeft de gemeenteraad het laatste woord. Zij neemt het besluit of de plannen kunnen worden uitgevoerd zoals voorgesteld.

 

IMG_0003

TCTubantia 30-10-2015

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Hoezo burgerparticipatie”

 1. Avatar Adri schreef:

  Ik zeg nee tegen een moskee. Als wij in een ander land komen mogen ook geen kerk bouwen. Ze moeten zich maar de Nederlanders in te regeren. Dus stop met die moskee

 2. Avatar bert [maathuis] schreef:

  Voor wie geïnteresseerd is:
  https://www.youtube.com/watch?v=FM7X2R-pu1s#t=611
  (minuten 10-15)
  Hier is nauwelijks een Nederlander van op de hoogte, hoewel dit dus de achterliggende agenda is.
  Past de verwelkoming van Frau Merkel in dit verhaal?
  Enerzijds is er overduidelijk het menselijke, humane aspect (net als bij dierenasiels), anderzijds speelt die onderliggende agenda wellicht de hoofdrol.
  Hebben wij hierin nog mee te praten? Participatie? Hoe ging dat ook alweer bij het stemmen betreffende al dan niet een Europese grondwet (verdrag)? Participatie? Meedenken? Gehoord worden?

  https://www.youtube.com/watch?v=Px-ciH5CJ4E (Heftig!) Naar verluid willen VVD en PvdA deze burger niet aanhoren.

Leave a Reply