Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Olifant rijden in Thailand: De keiharde waarheid
Categories: Sociaal

Toeristenindustrie is lijdensweg!

Een ritje op de rug van een olifant wordt door toeristen gezien als een groots avontuur, maar voor de olifant is zo’n rit een lijdensweg. Wat voor leed aan een olifantenritje vooraf gaat weten de toeristen vaak niet.

Maak nooit, maar dan ook nóóit een ritje op een olifant. Olifanten zijn namelijk geen attractie. Het leven van een olifant in de Thaise toeristenindustrie is doorgaans vreselijk; en dan hebben we het nog niet eens over de gruwelijkheden die een olifant moet ondergaan om ‘tam’ te worden. Sluit je ogen niet, maar luister naar het verhaal van Marleen Veenstra, die al jarenlang vrijwilligster is bij verschillende olifantenreservaten en dé ideale persoon is om de keiharde waarheid achter het olifantentoerisme in Thailand te vertellen.

Lees verder:

Olifant rijden in Thailand: De keiharde waarheid

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.