Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De aanslag van de gemeentelijke belastingen plofte deze week weer bij u op de mat

 

 

Vandaag zat hij ook weer bij ons in de brievenbus: de aanslag voor gemeentelijke belastingen. Het valt toch altijd weer tegen. Als bewoner van een gemeente moet je elk jaar belasting betalen aan die gemeente. Het is voor de gemeente een belangrijke inkomstenbron om een aantal zaken te betalen. Zo betaal je voor afvalverwerking. Ook betaal je een belasting over de waarde van de woning. Dit is een percentage van de WOZ-waarde. Deze (taxatie) waarde wordt jaarlijks opnieuw bepaald.

De lokale verschillen zijn groot omdat elke gemeente zijn eigen belastingtarief bepaalt. De afvalstoffenheffing gaat overal omhoog, met gemiddeld 5,5 procent. Maar niet getreurt mensen want ondanks dat alles een stuk duurder is geworden zijn we er allen op vooruit gegaan volgens Rutte.

Wilt u kijken hoe uw gemeente scoort ? Dan kan dat hier, bezwaar maken tegen de hoogte kan tot zes weken na ontvangst van de aanslag.

Als er iets niet klopt in verband met uw aanslag dan kunt u bellen naar het tel.nr. dat op de voorkant van uw aanslag staat.

 

Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply