Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Maatregelen treffen om het aantal bijtincidenten terug te dringen
Categories: Zonder rubriek

Het onderwerp “agressieve honden” is op dit moment zeer actueel. Bijtincidenten met honden vormen een maatschappelijk probleem. Wij vinden het zeer terecht dat de overheid maatregelen wil gaan treffen om het aantal bijtincidenten terug te dringen.


Bij bijtincidenten met honden zijn verschillende maatregelen mogelijk. Zowel bestuursrechtelijk (door de gemeente) als strafrechtelijk (door de politie).

De politie kan gevaarlijke honden na een bijtincident in beslag nemen. De gemeente heeft vanuit de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) de mogelijkheid om een muilkorf en aanlijngebod op te leggen (zie Art 2:59 van de APV). Ook kan het college van B&W de politie vragen om een hond in beslag te nemen, wanneer openbare orde en/of veiligheid in het geding is.

Vanuit de rijksoverheid ligt er een voorstel om gemeenten in de toekomst mogelijkheden te geven om aanlijnen van hoog-risico honden te verplichten én om gebiedsverboden op te leggen aan dit soort honden. Tevens wil men ze na twee bijtincidenten een houd- of locatieverbod kunnen opleggen.

https://www.rda.nl/publicaties/brieven/2017/05/17/brief-staatssecretaris-aan-tweede-kamer-inzake-hondenbeten-aan-de-kaak-gesteld

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.