Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
DE DIERVRIENDELIJKSTE GEMEENTEN VAN 2020
Categories: Zonder rubriek

Ook de gemeente Almelo moet als organisatie het goede voorbeeld geven in de manier waarop wordt omgegaan met dieren.

De gemeenten blijven verantwoordelijk voor tal van belangrijke thema’s. Denk maar aan het beheer van zwerfdieren of gevallen van mishandeling waarvoor een tussenkomst van de politie vereist is. De publieke opinie hecht inmiddels veel belang aan dierenwelzijn.

De gemeenten die in dit opzicht een concreet en weldoordacht beleid hanteren, bieden daarmee een antwoord op de steeds luidere oproepen van hun inwoners en hebben zo een rechtstreekse impact op het leven van duizenden dieren.

Ieder jaar kiest Stichting DierenLot de meest diervriendelijke gemeente van het jaar. Lees welke gemeente de diervriendelijke gemeente van 2020 is!

Dierenwelzijn zou een belangrijk onderdeel moeten worden van elk gemeentebeleid. Zeker nu de landelijke overheid de verantwoordelijkheid over dier gerelateerde zaken als het chippen van honden en katten, overlast van dieren, opvang van zwerfdieren en omgang met agressieve honden steeds meer naar gemeenten overhevelt.

En dan rijst de volgende vraag: hoe zet je als gemeente een dierenwelzijnsbeleid op poten en voorkom je dat het een ‘papieren tijger’ wordt? En hoe kom je in contact met andere gemeenten om van elkaar te kunnen leren?

Bij de verkiezing van de diervriendelijke gemeente van 2020 wordt er niet alleen gekeken naar gemeenten die alles al perfect geregeld lijken te hebben, maar juist ook naar die gemeenten die in het afgelopen jaar grote stappen hebben gemaakt op het gebied van hun dierenwelzijnsbeleid.

De meest Diervriendelijke Gemeenten van 2020. De top 10 in alfabetische volgorde:

Capelle a/d IJssel

Delft

Diemen

Gooise Meren

Heemskerk

Purmerend

Rijswijk

Rotterdam

Zaanstad

Zwolle

De uiteindelijke winnaar van de meest Diervriendelijke Gemeente van 2020 wordt in februari 2021 bekend gemaakt.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.