Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Krijgt Almelo extra geld om de tekorten op te lossen?
Categories: Zonder rubriek

 Gemeenten schreeuwen om meer geld van het rijk

Gemeenten hebben het financieel al moeilijk. De broekriem nog verder aanhalen als gevolg van lagere bijdragen uit het Gemeentefonds achten ze bijna onmogelijk.

Wat is nu het Gemeentefonds?

Het Gemeentefonds is de grootste inkomstenbron voor gemeenten. Het rijk vult de pot jaarlijks met 30 miljard euro. Bij de verdeling daarvan spelen zo’n zestig verschillende factoren een rol. Het aantal inwoners is belangrijk, maar ook het aantal eenoudergezinnen en de hoeveelheid ziekenhuisbedden tellen bijvoorbeeld mee.

Aan iedere ‘maatstaf’ hangt een verdeelsleutel. De gemeenten leveren de gegevens, het rijk maakt de som.

Binnenkort zijn er weer verkiezingen. Moet Almelo nog meer gaan bezuinigen? Het voorstel van minister Kajsa Ollongren voor herverdeling van het geld deed al veel stof opwaaien.

UITKERING UIT HET GEMEENTEFONDS PER INWONER: Almelo 2305 Nederland 1813 BRON: CBS 2020

Zoals U hierboven leest worden de Almeloërs, financieel al flink gematst door ‘Den Haag’.

https://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/verkiezingen-krijgen-gemeenten-hun-broodnodige.16182160.lynkx

Almelo, programmabegroting 2021

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.