Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Rutte moet Armeense genocide erkennen
Categories: Zonder rubriek

Herdenking bij monument Armeense Genocide in Almelo

De kwestie van de Armeense genocide speelt weer op. De Tweede Kamer wil dat het demissionaire kabinet daadwerkelijk de massamoord op Armeniërs tussen 1915 en 1917 erkent.

Tot nu toe gebruikt het kabinet de omfloerste formulering ‘de kwestie van de Armeense genocide’. Maar een genocide een ‘kwestie’ noemen………..

https://nos.nl/artikel/2109058-kabinet-blijft-kwestie-armeense-genocide-zeggen.html

Wel vreemd dat politici die in 2017 “tegen” stemden, nu ineens “voor” stemmen? Alle ellende wordt steeds onder een willekeurige steen gestopt, zodat ze de onderste steen boven kunnen halen zonder iets ongemakkelijks te vinden.

https://www.rd.nl/artikel/734103-kamer-verwerpt-motie-armeense-genocide

Omdat het kabinet Rutte vriendjes wou blijven met Erdogan werd dit historische feit in 2017 door de tweede kamer onder tafel geveegd.

“De knoop moet nu eindelijk worden doorgehakt. Zodat de Armeense (maar ook de Assyrische en Aramese) genocide voortaan worden herdacht zoals we dat in ons land ook elk jaar doen met de Joodse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. 

https://nos.nl/artikel/2367903-kamer-roept-kabinet-op-om-armeense-genocide-eindelijk-te-erkennen.html

Een meerderheid van PVV, CDA, SP, GroenLinks, SGP, Partij voor de Dieren, 50Plus, Forum voor Democratie en de onafhankelijke Kamerleden Krol en Van Kooten-Arissen steunen de motie die door de Christenunie wordt ingediend. De motie is dinsdagmiddag in stemming gebracht

Onthulling en openingsceremonie “Armenian Genocide Memorial Almelo”

HET BELANG VAN HERDENKEN

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.