Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wees zuinig op gezonde bomen
Categories: Zonder rubriek

Bomenkap Schelfhorstpark

We horen steeds meer geluiden uit de wetenschap dat het planten van bomen het meest effectieve middel is om CO2 uit de lucht te halen en klimaatverandering tegen te gaan. Dus wie gaat er nu bomen kappen om temperatuurstijging tegen te gaan?

Neen, zonder bomen kunnen wij niet leven. Bomen zorgen voor zuurstof en elk mens heeft zuurstof nodig om te leven. Zonder bomen zal de mens ophouden te bestaan. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het artikel Waarom zijn bomen belangrijk?

De Partij Vrij Almelo vindt dat we heel erg zuinig moeten zijn op elke gezonde boom in de stad. Vandaar dat we het jammer vinden dat er in het Schelfhorstpark een groot aantal bomen zijn gekapt. Een vreemde handelswijze van de gemeente daarbij is dat de bomen tot nu toe half zijn doorgezaagd.

De oorzaak kan zijn dat de Nederlandse wet aangeeft dat in de periode vanaf 15 maart tot 15 september geen bomen omgehakt mogen worden. Overigens is het niet zo dat de gemeente zelf zomaar hun eigen bomen mogen kappen. Elke gemeente heeft een kapvergunning nodig.

Hans van de Burg

Waar liggen de fijnstofdoden?

Foto’s Hans van de Burg

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.