Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ontroerend, ziek jongetje en invalide hond zijn onafscheidelijk
Categories: Zonder rubriek

Een beetje genezende dierenliefde

Een dier kan een actieve, energieke speelkameraad zijn, die een kind kan helpen zijn energie kwijt te raken, op ontdekking te gaan en zich veilig te voelen in onbekende situaties. Diverse studies bevestigen dat kinderen met een huisdier meer zelfvertrouwen hebben en weerbaarder zijn.

Dit is het hartverwarmende verhaal over de band tussen een ziek jongetje en een hond met drie poten. De 7-jarige Owen Howkins lijdt aan het syndroom van Schwartz-Jampel. Bij dit syndroom staan de spieren constant onder spanning. Hierdoor lijdt Owen voortdurend pijn.

Hond Haatchi werd aan een treinspoor vastgebonden en verloor daarbij een poot. De ouders van Owen adopteerde de hond en sinds die dag zijn de twee vrienden onafscheidelijk. Owen heeft meer zelfvertrouwen gekregen door Haatchi. Mensen staren niet meer naar het kind in de rolstoel, maar naar de hond met de drie poten.

Het was liefde op het eerste gezicht toen zijn stiefmoeder besloot om hond Haatchi te adopteren. Toen Haatchi haar zag, kwispelde hij voor het eerst na de amputatie van zijn poot. ‘Hij koos voor ons, niet omgekeerd’. Owen en Haatchi werden beste maatjes.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.