Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Opening hondenspeelplaats Peter koekebakker
Categories: Zonder rubriek

Links, mevrouw Koekebakker. rechts buurtbewoner Bianca Stokkingreef

Hartelijk welkom dames en heren, kinderen en honden. Hartelijk welkom mevrouw Koekebakker. Hartelijk welkom ook voor Stichting Animal in Need. Ook welkom wethouder Martin van Rees (binnenstad).

Alle aanwezigen welkom bij deze opening van de hondenspeelplaats.

Eindelijk is het dan zover. De opening van de hondenspeelplaats. Een plek gemaakt door buurtbewoners, een plek voor buurtbewoners. Hondenbaasjes zullen we maar zeggen.

Eigenlijk begon het ontstaan van deze geheel vernieuwde hondenspeelplaats met een motiemarkt. De bewoners zijn ingegaan op die jaarlijkse vraag van de gemeenteraad om van de motiemarkt van de gemeenteraad gebruik te maken.

De motiemarkt is bedoeld om de deelname van de inwoners van Almelo aan de politiek te vergroten en om de kennis en invloed van de inwoners beter te benutten. Zeg maar wenspolitiek. Zoiets als een wensambulance.

Organisaties met een winstoogmerk kunnen geen gebruik maken van de mogelijkheid om een idee te presenteren tijdens de motiemarkt. Dineke Kuiper was met 5 andere buurtbewoners naar de motiemarkt gekomen. Ze hadden een standje in de gemeentelijke burgerzaal opgetuigd om de aanwezige raadsleden te overtuigen een motie in te dienen en hen te ondersteunen om naar een andere hondenspeelplaats te zoeken.

De oude Hondenspeeltuin in Almelo die in 2013 met de hulp en medewerking van oud directeur Peter van der Hout (Beter Wonen) was ontstaan voldeed intussen niet meer.

De motie die werd ondersteund door GroenLinks, Partij Vrij Almelo, SP, LA en PvdA werd op 27 juni ingediend tijdens de perspectiefnota. Uiteindelijk is de motie met meerderheid van stemmen aangenomen.

Maar daar bleef het bij. Het gemeentebestuur deed er verder niets mee. Harry de Olde, heeft Dineke Kuiper en haar medebuurtbewoners verder geholpen de ingediende motie nieuw leven in te blazen.

Aan de nieuwe directie van woningstichting Beter Wonen werd gevraagd of de buurtbewoners de verwaarloosde hondenspeeltuin mochten opknappen. Dat mocht in eerste instantie niet omdat er geplande woningbouw zou komen.

Harry de Olde is toen met een ambtenaar van de groenvoorziening op pad geweest om te zoeken naar een alternatieve locatie in de buurt. Enkele plaatsen die zij bekeken zouden daarvoor zeer geschikt zijn. Maar weer werkte de gemeente niet mee omdat die er volgens de gemeente niet waren.

Uiteindelijk is wederom overeenstemming bereikt met Stichting Beter Wonen.…Met veel gedoe mochten de buurtbewoners het huidige stuk grond in bruikleen nemen omdat woningbouw niet binnen 5 jaar zou plaatsvinden.
Van dat aanbod is natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt.

Marcel Middelkamp

Op de foto met de stichting Animal In Need

Home

Sponsors

Grote dank gaat uit naar de sponsors die dit mede mogelijk hebben gemaakt:

Falco Straatmeubilair voor het stevige tuinbankje;

Van Merksteijn International voor het hekwerk;

Replato Naamplaten en Signalering voor het bord Peter Koekebakker;

Gemeent Almelo verzorgde de twee afvalbakken;

Beter Wonen heeft de grond beschikbaar gesteld;

Een boerenbedrijf uit de omgeving de trekkerbanden

Kuipers Infra Almelo de bestrating;

LOOMS TRANSPORT & KRAANBEDRIJF plaatste de duiker;

Arjen de Krey de graszoden;

Partij Vrij Almelo de loopplank en de honden wip wap;

Pets Place Dierenspeciaalzaak de 50 vrij te besteden waardebonnen;

PLUS Van Limbeek, koffie, thee, melk, suiker, diverse frisdranken, sappen, bekers etc;

Bloemenhuis “Meinder” de bloemen voor mevrouw koekebakker;

Erik Groumans verzorgde het geluid.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.