Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hondenspeeltuin in Almelo

 

Bloemetje 01

Hondenspeeltuin Grotestraat Zuid

 

Jawel hoor….. de hondenspeeltuin bestaat echt in Almelo en is niet alleen ontzettend leuk voor de hond en baas maar het blijkt ook een prima oplossing voor het hondenpoep probleem dat in veel gemeenten speelt. Binnen de hekken van de hondenspeeltuin is de hond volledig vrij in zijn doen en laten, hij mag lekker los rondrennen, gek doen en zijn kunstjes vertonen op diverse speeltoestellen. Speeltoestellen? Jazeker, die horen toch in een speeltuin. Doe uw speelkleren aan en kom mee naar de hondenspeeltuin.

Als het aan directeur-bestuurder Peter van der Hout van woningcorporatie Beter Wonen ligt komen die speelwerktuigen binnenkort in de eerste Hondenspeeltuin die de gemeente Almelo tot nu toe rijk is.  Peter van der Hout ontving een bloemetje ter plekke in het door Beter Wonen gerealiseerde omheinde hondenspeelplaatsje aan de Grotestraat-Zuid.

Neem nou bijvoorbeeld de gemeente Oss en de gemeente Nijmegen. Beide gemeenten hebben al een tijdje speciale hondenspeelplaatsen in alle wijken van de stad. Deze speeltuinen zijn bedoeld als openbare ontmoetingsplek  voor zowel hondenbezitters als niet hondenbezitters. Een omheind losloopgebied waar honden zonder riem contact hebben met andere honden. Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten, een babbeltje maken, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de hond.

Verder zijn er speciale afvalbakken waarin hondenbezitters hun hondenpoep zakjes kunnen deponeren.

Tegelijkertijd wordt er strenger op toe gezien dat men de hondenpoep op andere plaatsen meteen zelf opruimt. De inwoners in deze gemeenten zijn er middels speciale campagnes nog eens extra op gewezen hoe zij met hun dagelijkse portie hondenpoep dienen om te gaan. Een win-win situatie, de honden kunnen naar hartelust ronddollen, het is een leuke attractie voor ze en hun baasjes en alle andere bewoners hebben nu een schonere en nette wijk.

Harry de Olde

 

Bloemetje 07

Bloemetje 08

Bloemetje 13

Bloemetje 15

Stem of voeg toe aan:

6 Comments to “Hondenspeeltuin in Almelo”

 1. Irene schreef:

  In de Randstad woont tegenwoordig in overgrote meerderheid alleen maar buitenlanders en veel, heel veel studerende a.s. werkloze academici. Beide groepen houden zich helaas niet bezig met huisdieren. Almelo is nog voor 75% autochtoon dus de overgrote meerderheid is in principe een fervent dierenliefhebber. Dus Almelo heeft dan ook een fatsoenlijk dierenasiel nodig !Dus, Harry, zet’m op !

 2. Frank schreef:

  Krijgt dit prachtige initiatief echt een kans?

 3. ik ben voor schreef:

  Wat je al niet kunt doen op een braakliggend stuk terrein….

 4. MJ schreef:

  Het maakt Almelo meteen leuker, veiliger en gezelliger.

 5. dick dooren schreef:

  Nu nog een paar leuke speeltuinen voor de kinderen in de Almelose wijken.

 6. Marjolein schreef:

  Je zou t er eens bij moeten zien liggen. Het is belachelijk klein, dus van lekker sjeezen is geen sprake hoor. Gras kniehoog, stront all over the place. Speeltoestel? Goede omheining? Bankje oid? Om van veiligheid, gezelligheid, een volle dispenser en lege vuilnisbak nog maar te zwijgen. Naar mijn mening weer ’typisch almelo’ … Zonde!

Leave a Reply