Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hoeveel stemmen zijn er verloren gegaan?
Categories: Zonder rubriek

Het ROC van Twente

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen is stevig geprobeerd de jongeren massaal naar het stemlokaal te krijgen. In het stembureau ROC van Twente werd daarvoor een heus (pop)podium geplaatst om jongeren te motiveren hun stem uit te brengen. Dat is terecht. Maar hoe zit dat met ouderen? En wie staan daarbij stil?

Politieke partijen hebben er belang bij zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Ook ouderen zijn een grote en belangrijke doelgroep voor politieke partijen. Een aantal stembureaus waren vanaf maandagmorgen 14 maart en dinsdagmorgen 15 maart geopend om vervroegd een stem te kunnen uitbrengen. Vooral kwetsbare ouderen’ konden dan stemmen.

Maar enkele tientallen ouderen die in Gymlokaal Welgelegen hun stem willen uitbrengen moesten maandag en dinsdag beteuterd weer naar huis. Want inderdaad: stemmen kon dit jaar op drie dagen, maar dat geldt slechts voor een beperkt aantal stembureaus. En dat was voor lang niet iedereen duidelijk. Het is vervelend dat mensen die hun democratisch recht willen uitoefenen voor een dichte deur kwamen te staan.

Elke stem telt; dus ook die van onze ouderen. Die moet je soms een handje helpen. Een rondreisend mobiel stembureau zou daarbij ook een handje kunnen helpen. Met een busje zouden medewerkers van de gemeente langs ouderencentra kunnen rijden. Want waarom moet je een kilometer achter de rollator gaan lopen om te gaan stemmen door vermindering van het aantal stemlokalen?

Onwillekeurig bekruipt je de vraag hoeveel ouderenstemmen er bij deze verkiezing verloren zijn gegaan.

Harry de Olde

https://www.tubantia.nl/hof-van-twente/in-hof-van-twente-stemmen-kwetsbare-ouderen-in-het-mobiele-stembureau-heel-wat-rollators-gezien~a0dcc8c2/

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.