Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De Klup Twente voor mensen met een beperking
Categories: Zonder rubriek

Het werd een zeer gezellige (muzikale) avond

De Klup Twente is een professionele vrijwilligersorganisatie en een voorliggende voorziening. Ze werd in 1970 opgericht door Meester Siebelink. De Klup heeft een eigen ontmoetingscentrum aan de Berlagelaan in Almelo en biedt daarnaast activiteiten aan in zwembaden, sporthallen, bowlingbanen en buurt- en wijkcentra.

Al tientallen jaren richtte De Klup Twente zich op participatie, integratie en activering van mensen met een beperking. Dat doet ze nog steeds, het aanbod bestaat inmiddels uit meer dan 50 verschillende vaste activiteiten, projecten, cursussen en reizen, maar in het laatste decennium kreeg De Klup meer voorzieningen voor andere, kwetsbare doelgroepen toevertrouwd.

Op woensdag 18 mei 2022 werden raadsleden en andere belangstellenden uitgenodigd voor een informatieve en vooral ook leuke kennismakingsavond ‘Welkom bij De Klup’ in het Meester Siebelinkhuis. Ook de Partij Vrij Almelo was aanwezig op deze avond om ons te laten informeren over alles wat de vrijwilligersorganisatie met meer dan 400 vrijwilligers doen voor:


 Mensen met een beperking
 Psychisch kwetsbare mensen
 Eenzaamheidsbestrijding
 Dagstructurering
 Senioren
 Mantelzorgers

Het werd een zeer gezellige (muzikale) avond met behulp van ambassadeur/tekstschrijver/presentator (en nog veel meer) Willem Gunneman, deelnemers en met medewerkers en vrijwilligers.

Vrijwillige inzet belangrijk

Het is fantastisch om te horen (en te zien) dat zoveel vrijwilligers (460) actief zijn bij De Klup. Zonder de inzet van al deze vrijwilligers kon er niet zo veel werk worden verzet, of sterker nog, konden sommige organisaties niet eens bestaan!

Het is belangrijk dat de vrijwillige inzet niet alleen bestaat uit “nuttig zijn” voor de samenleving maar vooral dat het een positieve invloed heeft op de vrijwilliger zelf want het is immers zo’n fantastisch gevoel om al deze mensen te zien genieten en trots te zien zijn.

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.