Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Informatieve avond in Wijkcentrum De Driehoek
Categories: Zonder rubriek

Wethouder Jan Martin van Rees

Op woensdag 18 januari was er weer een wijkplatform avond in het wijkcentrum De Driehoek aan de Jan Tooropstraat voor de wijken Beeklust Groeneveld en Ossenkoppelerhoek.

De voorzitter Hans Bijker opende de vergadering, heet de aanwezigen welkom en doet enkele mededelingen.

Als eerste spreker is wethouder Jan Martin van Rees aan het woord. Hij is de wijkwethouder van deze 3 wijken. De gemoederen liepen erg ook hoog op tijdens discussie met de wethouder. Geen wonder want het heet hangijzer deze avond was de bouw van 10 woningen op het voormalig schoolterrein aan de Ary Schefferstraat. Het veldje waar de bouw moet plaatsvinden heeft op dit moment een heel belangrijke sociale functie (voor jong en oud) in de wijk. Het aanhouden van een speel- en ontmoetingsplek is volgens het grote aantal mensen die op deze bijeenkomst aanwezig waren goed voor de leefbaarheid en de sociale samenhang in de buurt. Zij begrijpen dat de gemeente tegemoet moet komen aan de zorgen voor de woningnood maar dit moet niet ten koste gaan van kleine kinderen die er kunnen spelen en ouderen die daar hun hond uitlaten en een praatje maken.

Volgende spreker is de sociaal wijkbeheerder van Beter Wonen Sylvia Schuite. Zij gaf een overzicht van de problemen in de wijken betreffende overlast en veiligheid dat al lang aanwezig is. De gemeente heeft tal van informele instrumenten tot haar beschikking om overlast tot een einde te brengen. Een gemeente kan bijvoorbeeld het gesprek aangaan met een verwarde overlastgever. Ook kan de gemeente mediation of buurtbemiddeling inzetten.

Als derde kwam Petra ter Keurs aan het woord, zij heeft het initiatief genomen om een tuin aan te leggen
met de bedoeling om er fruitbomen en een moestuin (en later ook) kruiden te laten groeien. Door de droge zomer was het nog niet zo goed van de grond gekomen. Deze eet en pluktuin is opengesteld voor jong en oud. Op de website plukgeluk-almelo.nl is er meer informatie te vinden hierover.

Aansluitend werd iedereen uitgenodigd om gezellig na te praten onder het genot van een drankje en een hapje, waarbij tevens het glas zal worden geheven op het nieuwe jaar.

Ronald Groothedde,
Partij Vrij Almelo.

Volle zaal

Hans Bijker

Petra ter Keurs

Sylvia Schuite

De dames van de eet en pluktuin

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.