Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zonne- en windenergie is niet de oplossing – kernenergie wel
Categories: Zonder rubriek
Kernenergie. De bouw van een nieuwe kerncentrale is een goed idee.

Veel partijen in de Tweede Kamer staan zeer positief tegenover de bouw van nieuwe centrales in Nederland. VVD, CDA, ChristenUnie, SGP, PVV, FvD, JA21 en Volt willen dat de bouw zo gauw mogelijk van start gaat. Kernenergie is hard nodig want het is een constante, betrouwbare vorm van energie die weinig ruimte inneemt.

De provincie Overijssel moet gaat investeren in de ‘nucleaire energie van de toekomst’. Overijselse bedrijven die zich met kernenergie willen bezighouden moeten we helpen om zich verder te ontwikkelen.  Wat betekent dit voor ondernemers in Almelo? Voor Almelo op lokaal niveau is dit nu nog toekomstmuziek. Het belangrijke voortraject speelt zich af op landelijk en Europees niveau.

Als een dergelijk concept kans krijgt van de politiek om te slagen, komt energie-opwekking binnen het bereik van ondernemers of corporaties, en zijn bouwtijden van een paar jaar met transparantie en duidelijke prijzen haalbaar. Potentieel blijft kernenergie een van de goedkoopste wijzen van energie opwekken.

Voor de Partij Vrij Almelo is duidelijk dat het gebruik van kernenergie nodig is om de klimaatdoelstelling van 2050 te kunnen halen. We moeten ons mooie land wat uitzichten en vergezichten betreft, niet langer dan nodig is, te laten domineren door het uitzicht op honderden kolossale windmolens en joekels van zonneparken. Onze energievraag stijgt nog elk jaar en enige krimp lijkt verder weg dan ooit. 

Tijd dus voor actie.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.