Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Opvang asielzoekers niet verlengen na 1 april
Categories: Zonder rubriek

Opvangplekken worden structureel een asielzoekerscentrum

De crisisnoodopvang voor asielzoekers moet langer dan tot 1 april openblijven. Dat heeft staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) aan de burgemeesters van het Veiligheidsberaad gevraagd. Veel burgemeesters gaan daarmee akkoord, ook onze burgemeester.

Het is de zoveelste keer dat de burgemeesters van het Veiligheidsberaad toezeggen het kabinet te gaan helpen door de crisisnoodopvang langer open te houden. Maar het echte probleem blijft bestaan: het aantal asielzoekers dat een plek zoekt in Nederland is hoger dan het aantal opvangplekken. 

VVD staatssecretaris Van der Burg kennen we allemaal van de uitspraak ‘hoe meer asielzoekers, hoe beter’. Hij is de eerste VVD’er die zich wél aan zijn belofte houdt. De afgelopen 12 jaar kwamen er meer dan 2,5 miljoen mensen naar Nederland en nu verplicht hij gemeenten om de ‘crisis’ noodopvang voor asielzoekers langer open te houden. De Partij Vrij Almelo vindt dat van der Burg zich moet inzetten op remigratie van mensen die weer terug kunnen, beperken van de instroom en naleving van het verdrag van Dublin. Wat er nu gebeurt is dweilen met de kraan open.

Natuurlijk leuk en aardig wat staatssecretaris van der Burg allemaal beweert maar als de noodopvang weer verlengd wordt is het geen noodopvang meer. Maar worden deze opvangplekken structureel een asielzoekerscentrum. Wees daar eerlijk over. Niet iedere Nederlander is zo naïef om alles als zoete koek te slikken.

De helft van alle gemeenten verlengt de opvang niet. Veel van deze gemeenten geven aan de opvang al eens eerder te hebben verlengd, en dat ze dat geen tweede keer kunnen doen, want 1 april is 1 april.

Daar is de Partij Vrij Almelo het mee eens.

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.