Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
NATIONALE DODENHERDENKING 4 MEI 2023
Categories: Zonder rubriek

Nationale Dodenherdenking op het van Dronkelaarplein Almelo

Jaarlijks op 4 mei worden er in Nederland de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) herdacht tijdens de Nationale Dodenherdenking. Een dag later wordt de bevrijding van de Duitse bezetter (1940- 1945) gevierd.

Om 20.00 uur wordt door het hele land twee minuten stilte in acht genomen. Bus, tram en trein staan stil. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert diverse activiteiten.

Tegenwoordig worden op 4 mei ook de gevallenen tijdens andere millitaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands- Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnié of Afghanistan) herdacht. De Nederlandse militairen die tussen 1945 en 1962 in Nederlands- Indië en Nieuw- Guinea omkwamen, worden echter speciaal herdacht op 15 augustus 2023 tijdens de Nationale Indië  herdenking.

In Almelo vindt de officiele herdenking van slachtoffers en gesneuvelden uit de Tweede Wereldoorlog en van gesneuvelde militairen in vredesoperaties plaats bij het monument aan de Wethouder E, van Dronkelaarplein. Het is elk jaar weer goed om even bewust stil te staan bij het concept vrijheid.

Ook voor de Partij Vrij Almelo.

Onze partij maakte van deze plechtigheid onderstaande foto’s.

Foto’s: Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.