Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wijkplatformavond bij Pluk- en Eettuin “Pluk Geluk”
Categories: Zonder rubriek

Johan de Ruiter overhandigd Petra en Herman ter Keurs een aardigheidje (foto’s Partij Vrij Almelo)

Op woensdag 24 mei werden we uitgenodigd om aanwezig te zijn op de wijkplatformavond Ossenkoppelerhoek Beeklust en Groeneveld die deze keer werd gehouden bij de Pluk- en Eettuin “Pluk Geluk”, Koedijk 1. Pluk Geluk is de naam van een pluktuin die wordt aangelegd op een braak liggend veldje in de wijk Ossenkoppelerhoek. We werden hartelijk ontvangen door Petra en Herman ter Keurs, de bedenkers van de pluktuin. De presentatie over de pluk- en eettuin werd gedaan door Petra ter Keurs.

Bewoners denken graag mee over het creëren van een leefbare woonomgeving. Maar ze doen alleen mee als ze weten dat ze straks ook een huis hebben in een veilige en leefbare buurt aldus Sylvia Schuite (wijkregisseur) over de wijkanalyse. Elke wijk heeft zijn specifieke aandachtspunten, een directe lijn tussen stad en stadhuis is nodig om in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de samenleving.

Volgende spreker aan het woord is wethouder Jan Martin van Rees, tevens wijkwethouder van de wijk en ambassadeur namens het college, de ogen en oren in de wijk en het bestuurlijk aanspreekpunt voor bewoners over de komende ontwikkelingen. Hierbij moet de leefbaarheid wel gewaarborgd blijven. Aan deze argumenten waar de wethouder mee komt, hebben de omwonenden van het terrein aan de Ary Schefferstraat echter niets. De omwonenden voeren al een lange tijd strijd voor het behoud van de enige veilige speelplek in de buurt die plaats moet maken voor woningbouw.

Tegen het einde van de bijeenkomst werd Petra Suripatty als nieuw bestuurslid voorgesteld. Zij is bereid zich met enthousiasme en betrokkenheid in te zetten voor het wijkplatform.

Na de rondvraag werd er nog even gezellig gebabbeld met een hapje en drankje waarna de vergadering afgesloten werd met een rondleiding door de pluk- en eettuin.

Partij Vrij Almelo

Johan de Ruiter opent de bijeenkomst aan de Koedijk 1

Sylvia schuite, wijkregisseur

Jan Martin van Rees, wethouder

Nicole, wijkondersteuner Avedan

Petra Suripatty, nieuw bestuurslid wijkplatform

De Pluk- en eettuin “Pluk Geluk”

Pluk-en eettuin, insektenhuis

Foto’s: Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.