Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
VUURWERKANGST EEN VEEL VOORKOMEND PROBLEEM VOOR HONDEN EN KATTEN
Categories: Zonder rubriek

Voor dieren is knallend vuurwerk geen pretje (foto Partij Vrij Almelo)

Laat met Oud en Nieuw je huisdier nooit alleen!

Lang niet alle mensen houden van de harde knallen rond oud en nieuw en dieren al helemaal niet. Vuurwerkangst is een veel voorkomend probleem voor met name honden en katten. Het ontstaat vaak omdat je hond of kat een keer schrikt van vuurwerk, waardoor een traumatische ervaring ontstaat. Als je vervolgens niet meteen iets doet om de angst weer weg te nemen, bestaat de kans dat de angst zich uitbreid.

Het bezorgt de honden en katten en andere huisdieren angst en stress. Al vroeg in december begint men al met het afsteken van vuurwerk en hebben deze bange dieren vaak een aantal weken geen leven. Niemand denkt hier aan of houdt hier rekening mee. Zelfs sommige eigenaren knallen er zelf flink op los.

Er zijn veel huisdieren, die doodsangsten uitstaan voor dit knallen. Sommige raken compleet in de stress, slaan op hol of rennen in blinde paniek drukke verkeerswegen over. Levensgevaarlijk! Andere kruipen diep weg in een hoek of onder een bed of kast.

Ook wij vragen daarom aandacht voor huisdieren rond het knallen aan het eind van het jaar.

lees hier hoe baasjes hun hond of kat met zo weinig mogelijk stress oud en nieuw door kunnen helpen

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.