Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wel of geen 270 meter hoge windmolens ?
Categories: Zonder rubriek

Omwonenden vinden dat deze hoge turbines niet in het landschap thuishoren

De gemeenten Almelo, Tubbergen en Twenterand en de provincie Overijssel onderzoeken samen de mogelijkheden voor windmolens in het gebied op de grens van de drie gemeenten. In een gezamenlijk proces worden alle belangrijke onderwerpen in kaart gebracht.

Alle drie gemeenten en provincie Overijssel hebben inmiddels groen licht gegeven om in dit gebied aan de slag te gaan met windenergie. Daarbij zijn onderling afspraken gemaakt over randvoorwaarden en uitgangspunten.

Woensdagavond 17 januari was er een informatiebijeenkomst in restaurant Koebrugge Vriezenveen waarbij de Partij Vrij Almelo aanwezig was in verband met de komende besluitvorming van de provincie over plaatsing van windmolens. 

De omwonenden die wij spraken willen dat de plannen direct in de prullenbak verdwijnen. “Ik woon midden in het gebied” zegt een van de aanwezigen. “Zelfs van hieruit ga ik ze zien”, zegt hij. “Waardeloos plan. Ik verwacht geluidsproblemen, schaduwproblemen en overlast. “En deze molens horen al helemaal niet thuis in dit kleine stukje natuur.” Ook over het betrekken van de omwonenden bij de plannen is hij niet te spreken. De drijfveer voor de beleidsmakers is alleen het financiële gewin.

Voor de Partij Vrij Almelo is het duidelijk. Windturbines horen niet in het landschap, hooguit op de schroothoop. Kies voor je gezondheid, die van je medemens en voor de natuur.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.