Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Bizar: Rutte verdubbelt de belasting op water!

11437016-

Zuinig omgaan met kraanwater moet worden gestimuleerd met de extra belasting.

 

U ligt er ongetwijfeld niet wakker van omdat u het waarschijnlijk niet eens weet maar per 1 juli 2014 gaat iedereen in Nederland het dubbele aan belasting betalen op leidingwater zo is afgesproken in het Herfstakkoord. De belasting gaat van 20% omhoog naar 40%. En daaroverheen komt dan ook nog eens 6% belasting toegevoegde waarde (BTW). Belasting op belasting dus. Kortom, vanaf 1 juli as gaat u een paar honderd euro per jaar extra betalen voor uw leidingwater!

Deze Belasting op Leidingwater (BoL) komt uit de koker van Kabinet Rutte II en is officieel op 1 januari 2014 ingevoerd.

Als verhoogde accijnzen op benzine, tabak en alcohol niets meer opleveren, dan gewoon de belasting op het water verdubbelen! Rutte II, dames en heren, u heeft op ze gestemd. Het is een eindeloos spel van belastingen verhogen en lasten verzwaren.

Drinkwaterleverancier Vitens is bang dat minima de rekeningen voor drinkwater niet gaan betalen door de belastingmaatregel van het kabinet.

 

http://www.vitens.nl/overvitens/water/Paginas/Verdubbeling-van-Belasting-op-Leidingwater-wat-betekent-dit-voor-mij.aspx

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

43 Comments to “Bizar: Rutte verdubbelt de belasting op water!”

 1. jansema schreef:

  Hoe lang duurt het nog dan moeten we ook voor de lucht betalen. En als je niet kunt betalen draaien ze de kraan gewoon dicht. Zo doen ze dat in Nederland!!! Hoelang duurt het nog voordat we op de barricades gaan,… maar dat zal wel nooit gebeuren want Nederlanders slikken alles. We zijn tamme lammeren die naar de slachtbank gaan. Waar is het trotse Nederlandse volk van weleer gebleven???

 2. roel schreef:

  Fijn dat we ons hoofd nog net boven water kunnen houden.

 3. Hilde schreef:

  Nog even en we moeten belasting betalen omdat we zelf uit zoveel procent water bestaan, het wordt hoe langer hoe gekker hier in dit land en ‘meneertje’ Rutte maar mooi weer spelen want HIJ hoeft niet te bezuinigen, niet veel maar ik hoop dat als hij water drinkt (maar dat zal wel niet)er in blijft.

 4. joey schreef:

  De discussie is goed, maar wel bij de feiten blijven. Het gaat niet om ‘een paar honderd euro per jaar’ maar om ongeveer 25 euro per jaar voor een gemiddeld gezin. 2 euro per maand minder water gebruiken en er verandert niets.

 5. jennifer schreef:

  nog effe en we moeten muntjes in de wc pot gooien zodat ze weten wanneer we zeiken en schijten op ze hollands gezegt op hangen het kabinet geef mij maar wilders pfff

 6. Yolanda schreef:

  Water is de basis van ons bestaan – je kan rustig een paar dagen zonder eten maar niet zonder water…is dit de nieuwe manier van wij met geld kunnen leven jullie armen verrekken maar ? Wie onze gratie krijgt mag leven de rest niet? Dit kabinet geeft miljarden uit aan het buitenland voor steun aan waterprojecten en regeringen maar het eigen volk mag onmogelijke bedragen gaan betalen …de kosten om te leven stijgen de pan uit…geen wonder dat veel ouderen vooral het niet meer zien zitten ….Dut is het dankjewel van her..Rutte en consorten aan diegene die zo hard voor ons land gevochten hebben geleden hebben , dit land opgebouwd hebben ..wat willen ze nu een burgeroorlog in eigen land wat er aan zit te komen ? Dit gaat te ver echt veel te ver.

 7. L.A. Brador schreef:

  Beste Joey,
  Ik begrijp wat je bedoeld, maar dat werkt net als met stroom. Je kunt wel minder gaan gebruiken, want dat is goed voor het millieu, maar dan betaal je volgend jaar weer meer omdat er minder omgezet wordt. Gebed zonder einde.

  En daarnaast, in tijden van crisis de belastingen verhogen? (denk ook nog even aan de btw) Kom nou, hoe gek zijn ze. Mensen kunnen hun zorgverzekering niet betalen dus geven we ze een boete. Mensen moeten naar de voedselbank, maken het water duurder. Van dat soort maatregelen wordt het land zeker beter?

 8. L.A. Brador schreef:

  Trouwens, wat niet direct hiermee te maken heeft maar net zo bizar is, weet je dat wanneer je een krediet hebt bij de bank je nu ook rente moet betalen over het bedrag dat je niet hebt opgenomen?
  Dus stel je hebt een krediet van € 10.000 en je beht daarvan € 5000 opgenomen, dan moet je ook rente betalen over de € 5000 die je niet hebt opgenomen. Wel iets minder dan de gangbare rente over het bedrag dat je wel hebt opgenomen, maar toch. Je betaalt dus rente over iets dat je niet hebt.
  Wat zijn die mensen toch lekker creatief met het vinden van mogelijkheden om meer geld op te halen.

 9. denk na schreef:

  Een tweepersoonshuishouden zal ongeveer 20 euro per jaar meer kwijt zijn. Een vierpersoonshuishouden ongeveer 35 euro. U zult deze verhoging terugzien op uw periodeafrekening. Deze ontvangt u een keer per jaar.

  Dus hoe de schrijver van dit bovenstaand stuk erbij komt dat we honderden euro’s meer gaan betalen is mij een raadsel.
  Het blijft schandalig beleid,alles maar blijven verhogen,maar dit is onrust stoken en liegen !

 10. jan schreef:

  De kraanwater belasting gaat omhoog, omdat er belastinginkomsten elders worden misgelopen. Leidingwaterbelasting moet dit compenseren. Opmerkelijk is dat er in 2011 nog gesproken is om de kraanwaterbelasting af te schaffen. Dit zou huishoudens €35 per jaar besparen, maar dit ging uiteindelijk niet door.

  Een duurzame belasting? Tegelijkertijd wil de overheid, onder het onder het mom van “vergroening van het belastingstelsel”, haar burgers zuinig om laten gaan met kraanwater. Vitens vindt de belasting onacceptabel:

  “Dat is niet te verkopen bij een eerste levensbehoefte”, zegt Vitens. “Zeker niet in een tijd waarin iedereen de eindjes aan elkaar moet knopen.”

 11. protest stemmer schreef:

  Ach, over twee jaar gaat Clown Mark gewoon weer met 1000 euro wapperen en trapt Dom Nederland er gewoon nog een keer in.
  Daarna worden alle belastingen nog verder verhoogd; Nederlanders zijn te stom om voor hun eigen rechten op te komen en laten zich paaien met glimlachjes, mooie woorden, loze beloftes en dromelarij over een “sterker uit de crisis”-land.

  Droom lekker verder, niet gaan protesteren hoor! Dat staat zo… linksch….

 12. Gerrit schreef:

  Er zijn al amper mensen die er voor uit durven komen dat ze VVD hebben gestemd en dat wordt er niet beter op zo!
  Volgende is adembelasting zodat we multinationals subsidie kunnen geven…….

 13. dit-kan-beter schreef:

  Wordt het niet ‘ns tijd om eerst te gaan denken hoe het toilet nu wordt doorgespoeld? Ik bedoel dat het bezopen is dat dit gebeurd met ‘zuiver’ drinkwater, daar zou de regering ‘ns in moeten gaan -investeren- met ons belastinggeld wat wij allen nu betalen!!! …tevens is -investeren- de beste remedie om boven een crisis uit te komen, vraag dit maar aan de beste economen van NL of van de wereld! Dus ik zeg, aanpassen dat toilet en daar mag dan best ons huidige belastinggeld voor geïnvesteerd worden… #ditkanveelbeter

 14. geer en greetje schreef:

  Eerst onderzoeken en dan pas gaan flauwvallen of paniek gaan schoppen!!

  Voor gezinnen zal de rekening met 12,5% stijgen inclusief btw. Een gemiddeld gezin (vier personen) verbruikt per jaar 170 m3 in Nederland. Een tweepersoonshuishouden zal ongeveer 20 euro per jaar meer kwijt zijn. Een vierpersoonshuishouden ongeveer 35 euro.

 15. Maria schreef:

  Wordt ons drinkwater dan verbeterd? Het is nu zo dat er steeds meer prozac,antibiotica,statines, pesticides,enz,enz in zitten!

 16. Gekke Henkie schreef:

  Ik haal m’n water voortaan wel uit Duitsland. Net als de benzine, alcohol, boodschappen en sigaretten.

 17. rene schreef:

  Pffff word het nu niet eens tijd om wat tedoen tegen deze graaiers het word nu wel steeds gekker in dit land zo klein maar met de meste betaal shit ik word er nu wel gek van het land is al naar de klote maar wat kan rutte het schele die krijgt ze salaris wel nu is het wel genoeg want als meneer stopt krijg die nog wacht geld ook

 18. rob noordzij schreef:

  Tja als je het beste kraanwater van Europa hebt.hier in nederland kan je het rechtstreeks uit de kraan drinken, in de rest van europa niet…oplossing gewoon net zoals in buitenland water in fles kopen…ben je goedkoper uit!!!

 19. J. Bennink schreef:

  De R overheid en maar likken naar Brussel waar onze centjes naar toe smelten
  Ik hang de vlag uit wanneer dit kabinet in elkaar stort en Geert zal ook dan erg blij zijn.

 20. Wigro schreef:

  pfffff…..net nu ik meer water moet gaan drinken, zowat 2x zoveel dan eerst, zou betekenen dat ik dan 4x duurder uit ben, nou lekker weer!

 21. Anouk schreef:

  @jansema de lucht wordt al betaald. …..50 cent voor 5 minuten. ……rij maar eens naar een willekeurig pompstation. ……

 22. petra schreef:

  Moet toch niet gekker worden zeg!!Volgens mij is rutte uitgedroogd en gaat nu wartaal uitslaan!!!

 23. Nel schreef:

  Rutte moet lekker door de s….t zakken !!!

 24. alexandra schreef:

  Zijn jullie nou zo dom of ben ik nou zo slim?
  Ik betaal per maand 30 euro aan water. Dat is op jaarbasis dus ongeveer 360 euro. (tweepersoons huishouden, iedere dag douchen).
  Zelfs als op de belasting wordt toegeslagen (zie je jaarafschrift) komt dat niet op “honderden euro’s per jaar meer” uit.
  De belasting is nl. niet het hele bedrag wat je op je rekening ziet maar maar een gedeelte ervan.

 25. Oluf schreef:

  Dit is één van de redenen om dit land de rug toe te keren en naar de tropen te vertrekken, dikke woorden over op de baricades gaan maar uiteindelijk wordt er gewoon betaald. Ik betaal nog maar fraktie in mijn nieuwe woonland. Mijn laatste water rekening met 6 personen omgerekend €4, elektra €34, benzine is duur €0,80

 26. Evert schreef:

  Nou, als we dan verzuipen in deze dure maatschappij dan verzuipen we wel met klasse.
  IN DUUR WATER

 27. Henkie schreef:

  Hoe komen ze erbij, dat dit voor een huishouden van 2 personen ca. €20 gaat kosten op jaarbasis.
  Denk eens even na, in hoeveel producten water wordt gebruikt, dat wordt ook allemaal doorberekend, schoonmakers, artsen, tandartsen, bier- en broodproducenten etc.

 28. Erik Grotenhuis schreef:

  Ten eerste is het schandalig dat wij als burgers genaaid worden, dan gaat het niet om 20 euro of 200 euro. Nu lees ik echter iedere keer door de VVD, onze arbeiders partij regeert mee, de beslissingen worden door deze 2 partijen genomen, gedoogpartijen als D66 helpen ook. Wij moeten eens beseffen dat alle politici leugenaars zijn die eerst voor hun zelf opkomen, zeggen dat ze het allemaal begrijpen,maar ondertussen.Ik weet niet meer op wie ik moet stemmen, links naait mij,rechts naait mij, zeg het dan nog maar. misschien moeten wij massaal de stemmingen eens gaan boycotten, op zo’n dag in je plaats massaal bij overheidsgebouwen gaan demonstreren,wellicht dat ze dan snappen dat het plafond is bereikt.

 29. A. de Mare schreef:

  Spoort niet helemaal hier in dit land, geld tekort, ga maar belastingen opvoeren. Belasting op drinkwater, levensvoorziening nummer 1, water, waar zijn we mee bezig.

 30. sharon schreef:

  Weg met dit kabinet. Tijd voor een revolutie.

 31. E. Duisters schreef:

  Bezuinigen noemen ze dat. Heb je al gehoord of gemerkt dat er ook bij en op ambtelijke ambtenaren wordt gesnoeid. Natuurlijk niet. Wat die dikkoppen bezuinigen noemen is gewoon lastenverzwaring zodat de sociale werkplaats, “de gemeente”, vooral door kan blijven gaan met geld verbrassen. Die van mij heeft besloten om in de crisistijd toch maar even voor een 6 of 7 tal miljoen het gemeente huis een opknapbeurt te geven. (En je weet hoe goet die mannen in begrotingen zijn!). Schande

 32. Anonimo schreef:

  Beste mensen, sommige reacties zijn echt hopeloos. Ben blij met het feit dat lang niet iedereen dit acceptabel vindt. Maar er is te veel cynisme en daarmee gaan we niets veranderen. Belastinggeld is super belangrijk daarmee maken ze oorlogen, investeren ze in de bedrijven die ze willen, de sociale woning infrastructuur veranderd naar privé woningen, etc.. De lijst gaat eindeloos door maar de kern van dit is dat politici veranderen ONZE wereld met dit geld. Protesteren is niet meer een kwestie van stop zeggen. We moeten dit onderwerp hard en serieus aanpakken wat doen ze met het belastinggeld en waarom hebben we geen zeggenschap over de verhogingen hiervan? Stemmen is niet genoeg is de nieuwe slogan

 33. jansema schreef:

  Heer Grotenhuis, u weet niet op wie u moet stemmen. Nou ik kan u wel helpen eerst hebben we de gemeenteraadsverkiezingen en als u in Almelo woont stem dan Partij Vrij Almelo. Als u niet in Almelo woont stem dan op een lokale partij. Want als u niet stemt gaat u stem naar de grootste partij en dat willen we nu juist niet.

 34. radeloos schreef:

  Stemmen op wie? niet stemmen geen optie! demonstreren met zn allen naar de stembus daar gaan zitten en niets doen misschien succes. Al deze ellende heb je voor het grootste deel te danken aan de vvd stemmers jammer maar helaas. Denk na voordat je stemt. De enige optie…is massaal niet stemmen het nederlandse volk is een hardwerkend volk maar een ding durven wij niet en dat is opkomen voor ONZE belangen. Nee we koeren liever langs de kant. Kennen jullie het spreekwoord als makke schapen.Hij zegt en doet en wij? Wij volgen altijd zo geweest zal altijd zo blijven.

 35. R uit h schreef:

  Als het zo door gaat hebben we straks geen verborgen maar een zichtbaar arm en rijk Nederland met tussen die twee een enorm gat. Ik zeg iedereen die kan zijn eigen huis onafhankelijk maken met wind/zon energie en opvang van regen water en ga zo maar door. Dat zal de regering leren om alles zo duur te maken.

 36. willem schreef:

  Nee allemaal hier mekkeren dat heb zin! Ga naar het binnenhof en ga daar massaal demonstreren. hier je mening uiten haalt niks uit.

 37. Rachél schreef:

  Tja, ze gaan de goeie kant op.
  Met de Europeze verkiezingen weten we het wel toch?

 38. Ruud schreef:

  Nog 1 dan. Schaf een nieuwe mobiel aan en zie onder aan de rekening dat u KOPIEHEFFING moet betalen. 16GB kost u dan een mooi €6,05.
  We hebben er weer een melk koe bij.
  Elk apparaat wat data opslaat of kan opslaan word vanaf 1 jan 2014 kopieheffing op geheven bij aankoop….

 39. j schreef:

  Het allermooiste van het verhaal is.. Ik zie de ene na de andere reactie met commentaar op rutte.. Ben ik het volledig mee eens. Maar ik bespaar mezelf de moeite, want het enigste wat menig Nederlander kan is alleen maar blaffen en niet bijten.

 40. Opoeke schreef:

  Dit word echt erg.
  Wassen wc doortrekken.
  zo min mogelijk.
  ouderwets klein emmertje bij de wc zetten.
  zodat een plasje minder water moet hebben.
  bij de was tafel ons wassen.
  1x per week douchen om haar te wassen.
  kan niet anders meer.

 41. Opoeke schreef:

  Alle kleine beetjes meer is een hoop geld.
  En op = op.
  Hoe kunnen we nog besparen, tv pc, telefoon.
  Deze weg doen.
  Dat is het laatste wat vele nog kunnen.
  En de huisuitzettingen van vele en vele komen na het besparen er aan.

 42. Apie schreef:

  Stem Rutte en zijn kabinet weg.

 43. h.kruit schreef:

  Dit kabinet is stom bezig, en wij worden een ontwikkelingsland.
  Of je nu wel of niet stemt, het maakt niets uit.
  Iedereen schrijft en wacht tot de verkiezingen.
  Wanneer gaan we met z,n allen naar den Haag, dan kunnen we laten zien wie ze bedondere
  helaas hoor ik daar niemand over

Leave a Reply