Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hondenspeeltuinen in Almelo
Weten julie hoe ik op deze plek kan komen en of je daar mag wandelen? Ik ben nog steeds zoekende naar een plek waar ik mijn hond Danny kan laten rennen. Vanmorgen om 1/2 9 maar weer naar het veldje aan de Maardijk gegaan, dacht dat het rustig zou zijn op de weg maar nee hoor, tal van auto’s reden voorbij, op weg naar een van de sportvelden. Als Danny rond rent op het veld gaat hij zo af en toe even naar de weg om te kijken als hij iets hoort dus dat is levensgevaarlijk. Maar ja, er is geen hek! Als ik geld had zou ik een rol gaas meenemen en dat gewoon in de ingang plaatsen als ik er met mijn honden ben………..En bij vertrek natuurlijk weer meenemen 🙂
Ik baal er vreselijk van dat er nog steeds geen behoorlijke omheinde plekken in Almelo zijn. Was vrijdagmorgen even bij mijn zus in de Schelfhorst (sta al bijna een jaar ingeschreven bij St. Joseph voor een huisje in die wijk, hoor ik OOK niks van!) zij zei dat we National Geographic Channel weer op de kabel hebben. Dat is een leuke verrassing want ook de Dogwhisperer is daar weer te zien dus ik heb meteen gekeken. (Had al bijna 2 jaar geen t.v. meer aan want ik werd helemaal ziek van de rooje indoctrinatie en om elke dag naar Animal Planet te kijken ging ook vervelen).
De dogwhisperer (Cesar Milan)  zei dat ELKE hond DAGELIJKS een poosje beweging MOET hebben en dat betekent NIET aan de riem sjokken. Zoals je weet is Danny een windhond en die hebben ZEKER beweging nodig maar in de hele Ossenkoppelerhoek is dat dus niet mogelijk! Ik kan ook niet dagelijks naar het kanaal rijden en dan bedoel ik het kanaal ter hoogte van de Pooksbelten, (toen mijn man nog leefde hebben we daar 4 jaar lang een caravan gehad, was fantastisch!!) daar aan de overkant van het kanaal is een pad dat dood loopt, er komt geen verkeer en is dus veilig voor de honden. Maar omdat mijn auto niet op water rijdt, kan ik daar niet steeds heen, ik tank voor 20 euro per maand en daar moet ik het mee doen.
Heb er ook aan gedacht om elke dag met Danny te gaan fietsen (dat is voor hem natuurlijk veel minder leuk dan vrij rennen maar in ieder geval krijgt hij dan de broodnodige beweging!) maar ik durf het niet omdat mijn fiets handremmen heeft. Er zijn wel “springers” te koop die je aan de fiets moet monteren en de hond daaraan vastmaken, dan heb je beide handen vrij, maar ja die kosten 65 euro.
Enige maanden geleden heb ik Danny laten meegaan met een honden-uitlaat-service. Hij vond het helemaal geweldig maar na 10 x heb ik ermee moeten stoppen want het kostte 7,50 per keer.
Ik zit nu bijna een uur aan mijn pc en al die tijd ligt Danny helemaal gestrekt te slapen, hij is doodmoe van die 20 min. rennen. Maar ja, hij heeft dezelfde conditie als ik, 0,0 dus. Maar ik ben blij dat hij zich toch eventjes enorm heeft vermaakt.
Zo, dat was dus mijn klaagmail. Kan er ook niks aan doen hoor en wens julie toch een prettige zondag. De zon schijnt (alweer) dus ik zou zeggen: maak er een mooie dag van!
groetjes, Mara

Reactie PVA

Beste Mara……u zult wellicht weten dat we als Partij Vrij Almelo daar vragen over hebben gesteld middels een ingezonden brief  naar B & W.

Tot op heden hebben we daar nog geen antwoord op gehad……

Wij houden u zeker op de hoogte.

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Hondenspeeltuinen in Almelo”

  1. Mara schreef:

    Beste mensen van de PVA, heel hartelijk dank voor het plaatsen van mijn noodkreet. Hopelijk komt de gemeenteraad en dan bedoel ik OOK B&W eens een keer in beweging en beantwoordt Uw vragen.

    vr.gr. Mara

Leave a Reply