Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Nieuwe stadion Heracles ver weg

Jan Smit voorzitter Heracles Almelo

Heracles Almelo krijgt waarschijnlijk geen nieuw stadion. De kans is namelijk groot dat de gemeente Almelo zich gaat terugtrekken. De gemeente komt wel met voorstellen, maar Heracles is daar niet tevreden over.

De Eredivisionist bereikte onlangs al overeenstemming met omliggende amateurclubs over een herinrichting van het sportpark en ook een politiek akkoord en geldlening was al dichtbij. De voorwaarden van de gemeente aan de lening vinden Heracles en de Stichting Stadion Heracles Almelo niet acceptabel. Het bedrag om te lenen is vijftien miljoen euro, de helft van de bouwkosten van het nieuwe onderkomen.

Heracles heeft vooral problemen met de leningsvoorwaarden van de gemeente. De gemeente wil extra rente om het risico af te dekken, het verstrekt geen voorschot voor de aanloopkosten en het uitsluiten van flexibiliteit in de onderhandeling met particuliere investeerders.

De stichting wil ook graag zelf geld lenen met een gemeentelijke garantie. Ook willen Heracles en de stichting niet meebetalen aan de infastructuur rondom het nieuwe stadion en willen ze de grond niet kopen voor 8,2 miljoen euro, maar in erfpacht nemen.

Accountant André Oude Weernink baalt dat de gemeente weinig vertrouwen heeft: “Er is onvoldoende basis voor vertrouwen bij de gemeente. Ze gooien de boel met niet werkbare voorstellen op slot. Zo kunnen we niet verder”, aldus Oude Weernink aan TC/Tubantia.

Bron: VoetbalPrimeur

Stem of voeg toe aan:

5 Comments to “Nieuwe stadion Heracles ver weg”

 1. Wim Vreeswijk schreef:

  Heracles wil 15 miljoen of 50% van de bouwkosten lenen van de gemeente Almelo. Over de resterende 50% wordt met geen woord gerept in het raadsvoorstel! Het is verstandig dat Almelo de deur dichtgooit want als de accountant van Heracles de voorjaarsnota 2011 had doorgenomen had hij kunnen concluderen dat Almelo reeds officieus failliet is en wellicht binnenkort voor de 2e maal in korte tijd failliet gaat en onder curatele gesteld wordt door Den Haag. Zo’n 2e curatelestelling houdt niet alleen in dat Almelo niets meer te vertellen over zijn eigen inkomsten en uitgaven maar ook dat het recidiverende Almelo en haar voetballers, mede vanwege de bezuinigingen, nu veel harder aangepakt zal gaan worden door Den Haag. We kunnen dat de overige burgers van Almelo toch niet aandoen, lijkt mij ?

 2. Furr schreef:

  Gemeente Almelo: waar zijn jullie mee bezig????!!

  SC HERACLES voortaan geen HERACLES ALMELO meer, Gemeente wil toch niks doen!!!!!!!!!!

 3. MK schreef:

  Het is een dieptepunt voor de Almelose sportbeoefening dat (onbetaalde) sportkampioenen niet meer gehuldigd kunnen worden met 15.000 euri op jaarbasis en Heracles-hooligans via intimidatie een blanco cheque van 15 miljoen euro gemeenschapsgeld meekrijgen voor een splinternieuw stadion terwijl er een behoorlijk functioneel en bestaand stadion is wat door de slopershamer aan gruzelementen wordt geslagen

 4. Furr schreef:

  Heracles hooligans? Pas even op je woorden graag.

 5. Brumbach schreef:

  Leuke website met veel informatie. Ik kom zeker terug om eens wat te lezen. Ik ben namelijk ook met mijn eigen site bezig!

Leave a Reply