Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Burgerparticipatie nog steeds in Almelo mislukt

 

Onze wethouders en ambtenaren hebben de mond vol van burgerparticipatie. Bewoners moeten in de kracht worden gezet en vooral zelf initiatief nemen. Bewoners daarentegen voelen zich vaak tekortgedaan door hun gemeente.

“We mogen meepraten, terwijl de beslissing achter de schermen allang is genomen”

“Ze (gemeente) huren maar professionals in, want die domme wijkbewoners weten het toch niet?!”

We komen dit vaak tegen in de praktijk. Het enige redmiddel is aandachtig luisteren naar de frustratie van de bewoners en de gemeente vriendelijk confronteren met de gang van zaken in het proces. Hebben bewoners inderdaad echte inspraak of is hier toch sprake van een verborgen agenda dat bewoners eigenlijk alleen maar willen informeren? Als het alleen informeren betreft, noem het dan een informatieavond en geen brainstormavond. Dat voorkomt verwarring en verkeerde verwachtingen bij je bewoners.

Bewoners worden niet serieus genomen

Als de bewoner eenmaal het gevoel heeft dat hij niet serieus wordt genomen, dan daalt het vertrouwen en actiebereidheid voor toekomstige acties tot een vriespunt.

 

Onderzoek Partij Vrij Almelo onder inwoners van Almelo

De gemeente betrekt burgers in voldoende mate bij totstandkoming van beleid:

 

Oordeel:

1.  Betrekken burgers bij totstandkoming plannen 5,1

2.  Interesse gemeente in mening burgers 4,8

3. Voldoende inspraakmogelijkheden plannen 5,2

 

Dit betekent dat de negatieve trend wat onze gemeente betreft zichtbaar voortzet.

 

Binnenkort toch maar weer eens met de gemeente gaan praten….

 

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Burgerparticipatie nog steeds in Almelo mislukt”

  1. Maja schreef:

    Met de gemeente gaan praten? Hoe verzin je het! Het College en hun satellieten in de Raad doen toch gewoon waar ze zin in hebben en trekken zich van niemand of niets iets aan.
    Die zogenaamde inspraak door burgers is een giller. Niets dan show want voordat de burger zijn mond open kan doen heeft het almachtige College allang zijn plannetje klaar liggen. (En voert het door of de bewoners nou hoog of laag springen, maakt allemaal niets uit).

  2. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Eerst even een reactie op de foto, geweldig leuk,maar ik wil ook wel even kwijt dat deze apen meer verstand en redelijkheid in zich hebben dan het bestuur van Almelo, Hier in Almelo is alles behalve redelijkheid,en word er met 2 of meer maten gemeten. Val je in de smaak bij het B&W kamp en hoeveel suiker heb je nodig om het college zoet en instemmig te stemmen. Treurig is deze dramavoorstelling Almelo wel, het huidige bestuur is bijna onschendbaar,maar ik koester de hoop dat er korte metten gemaakt gaat worden met de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Leave a Reply