Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA vraagt college op proef plaatsen van hondenpoepbuizen

P7030008_JPG_h380

Hondenpoepbuis in Zedigem (België)

 

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almelo

Geacht College,

Hondenpoep is een vervelend probleem. We hoeven het niemand uit te leggen dat het absoluut niet aangenaam is om in een hondendrol te trappen. Een van de grootste ergernissen bij onze burgers is dat er op het openbaar domein hondendrollen aanwezig zijn. Door het plaatsen in de wijken van ondergrondse containers zal het probleem zich gaan verergeren want waar moet je je honden- drol laten? Natuurlijk is het ook niet prettig als je al wandelend met je hond zo’n zakje met een verse drol moet meedragen. Het liefste zou je dit zo vlug als mogelijk ergens willen deponeren.

Wij verwachten dan ook dat er veel meer baasjes de uitwerpselen van hun hond zouden opruimen indien hier echte voorzieningen voor zijn. Wij vinden dat de gemeente naast de ingezette weg van strenge handhaving een stapje verder moet gaan en een oplossing voor dit hondenpoepprobleem moet aanreiken. In dit kader willen we het college wijzen op een in ons buurland België succesvolle aanpak. In diverse grote plaatsen is hier een eenvoudig soort afvalbak geplaatst die er uitziet als een niet-opvallend paaltje.

De afvalbak die de vorm van een buis heeft is herkenbaar, eenvoudig, onderhoudsvrij, gebruiksvriendelijk, vandalismevrij, hygiënisch en ook nog esthetisch. Deze hondenpoepbuis is een totaal nieuw doordacht concept met als enige functie aan hondenliefhebbers de mogelijkheid te bieden om zich op een eenvoudige manier te ontdoen van hun honden- poepzakje. De kantelende kegelvormige buis heeft een deksel bovenaan voor het deponeren van het hondenpoepzakje en onderaan een groter deksel voor lediging. Het dumpen van ander afval is in deze door de smalle buisopening aan de bovenkant niet mogelijk.

Uit berichtgeving via internet door bewonersgroepen uit diverse Belgische gemeenten  maar ook uit diverse berichten hierover in diverse Belgische kranten kan worden afgeleid dat deze hondenpoepbuizen een succes zijn en dat waar hondenpoepbuizen staan het hondenpoepprobleem sterk is afgenomen.

De Partij Vrij Almelo doet een beroep op u om hier eens serieus naar te kijken. Bezorgde berichten uit de Almelose samenleving en gesprekken met beleidsambtenaren doen ons besluiten hier met spoed uw aandacht op te vestigen.

Met vriendelijke groeten,

Harry de Olde

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “PVA vraagt college op proef plaatsen van hondenpoepbuizen”

  1. frank schreef:

    Eindelijk eens een milieu- en hondvriendelijke oplossing! Zijn we binnen onze gemeente eindelijk toe aan ‘verandering’?

  2. Furr schreef:

    Nee joh de gemeente slacht liever alle dieren af…

Leave a Reply