Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ontroerend, ziek jongetje en invalide hond zijn onafscheidelijk
Categories: Sociaal

Een hartverwarmend verhaal over de band tussen een ziek jongetje en een hond met drie poten. De 7-jarige Owen Howkins lijdt aan het syndroom van Schwartz-Jampel. Bij dit syndroom staan de spieren constant onder spanning. Hierdoor lijdt Owen voortdurend pijn.

Hond Haatchi werd aan een treinspoor vastgebonden en verloor daarbij een poot. De ouders van Owen adopteerde de hond en sinds die dag zijn de twee vrienden onafscheidelijk. Owen heeft meer zelfvertrouwen gekregen door Haatchi. Mensen staren niet meer naar het kind in de rolstoel, maar naar de hond met de drie poten.

Het was liefde op het eerste gezicht toen zijn stiefmoeder besloot om hond Haatchi te adopteren. Toen Haatchi haar zag, kwispelde hij voor het eerst na de amputatie van zijn poot. ‘Hij koos voor ons, niet omgekeerd’. Owen en Haatchi werden beste maatjes.

http://www.dierenbox.nl/ontroerend-ziek-jongetje-en-invalide-hond-zijn-onafscheidelijk/

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply