Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vragen Partij Vrij Almelo aan college B & W betreft problemen Electrabel

logo pva

 

                                                                                                                                                                                                                                Geacht college,

                                                                                                                                                                De Partij Vrij Almelo heeft een aantal vragen betreft de problemen van klanten die zich al geruime tijd afspelen bij Electrabel. Zou u zo vriendelijk willen zijn deze te beantwoorden ?

 Vraag 1

Hoe komt het dat klanten van Electrabel te laat de jaarafrekening hebben gekregen of nog moeten krijgen (gaat om meterstanden die in november, december 2013 en januari 2014 al zijn doorgeven)?

Vraag 2

 Is het waar dat Electrabel diverse keren de meterstanden is kwijtgeraakt ?

Vraag 3

Waarom zijn de klanten niet schriftelijk op de hoogte gesteld van de problemen bij Electrabel (pas vanaf april is op de site van Electrabel te lezen over de problemen) ?

Vraag 4

Waarom krijgen klanten een jaarafrekening van 11 maanden terwijl  zij 12 maanden voorschot hebben betaald,volgens Electrabel gaat het om een verandering door het nieuwe systeem. Maar  Electrabel heeft de klanten niet schriftelijk op de hoogte gebracht van deze verandering.

Vraag 5

Waarom krijgen mensen een afrekening van 15 maanden i.p.v. 12 maanden, waardoor vele ouderen en gezinnen nu in de financiële problemen zitten ? ook hiervan heeft Electrabel verzuimd om de klanten schriftelijk op de hoogte te brengen. (pas vanaf april is op de site van Electrabel te lezen dat er een afrekening word gemaakt van 15 maanden).

Vraag 6

Waarom krijgen mensen geen antwoord terug op de klachten die ze hebben ingediend bij Electrabel ?

Vraag 7

Waarom hebben klanten die inmiddels wel een jaarafrekening hebben gekregen van Electrabel, en wel geld terug krijgen voor veel betaalde voorschotten nog steeds geen geld op hun bankrekening ontvangen. (Electrabel heeft ook geen problemen met innen van geld)

Vraag 8

Wat is de oorzaak van klanten met zonnepanelen dat ze voor hun teruglevering van stroom nog geen geld hebben ontvangen van Electrabel ?

Vraag 9

Heeft Electrabel werkelijk een automatisering probleem (storing)  ?

Vraag 10

Zijn de problemen van Electrabel Nederland de oorzaak van de problemen die spelen bij Electrabel Belgie i.v.m. de nucleaire rente die men niet terug krijgt in Belgie schade totaal 1,5 miljard euro.

Vraag 11

Vind u net als de Partij Vrij Almelo dat de gemeente hier een taak in heeft om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen voor inwoners van Almelo die klant zijn bij Electrabel. Want tenslotte heeft de Gemeenteraad in 2006 de overname van Cogas Energie aan Electrabel goedgekeurd.  Hierdoor draagt de gemeente Almelo nog steeds verantwoording voor de inwoners van Almelo die klant zijn bij Electrabel, vind Partij Vrij Almelo.
 Met vriendelijke groeten, Partij Vrij Almelo
Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply