Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zomer, gevaar voor de Hot Dog

De temperaturen stijgen, zeker als u op vakantie in de zuidelijke regio’s van Europa vertoeft heeft uw huisdier het daar niet altijd even gemakkelijk mee.  Iedere dag is er wel een bericht over iemand die zijn hond, kat, maar als je de Franse pers leest ook zijn kind in een afgesloten auto achterlaat.  Eenmaal teruggekomen, is het dan vaak te laat en helpt ook het bellen van de ambulance niet meer. 

Wat kunt u doen, om het uw trouwe viervoeter toch een beetje naar de zin te maken?  Allereerst natuurlijk, laat hem nooit in een afgesloten auto achter, zelfs in een auto met de ramen open, kan de binnentemperatuur oplopen tot 70 graden en dat is te veel voor een hond die slechts kan transpireren door middel van zijn tong.  In tegenstelling tot het baasje, die over zijn hele lichaam transpireert en door middel van drinken de warmte nog wat in toom kan houden, moet de hond maar wachten wat er voor hem in petto gehouden wordt.  Honden zetten uit door warmte, dus een hond in een mandje achterlaten zou wel eens niet meer het mandje uit kunnen komen.  Het zelfde geldt uiteraard ook voor poezen.  Oververhitte dieren zijn te herkennen aan het feit, dat u ze nauwelijks nog zonder ovenhandschoenen aan kunt pakken.

De Partij Vrij Almelo wenst u een diervriendelijke vakantie toe.

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply