Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Tracht zo lang mogelijk je oude dag THUIS te slijten (ingezonden)
Categories: Sociaal

Lieve mensen, tracht zolang mogelijk je oude dag thuis te slijten, want je bent aan de (boze) goden overgeleverd als je in de zorgsector terecht komt! En dat ligt niet aan de verzorgenden…

Ouderen in verpleeghuizen  vertonen ondervoedings- en uitdrogingsverschijnselen door onderbezetting of te hoge werkdruk.

Ouderen in verpleeghuizen vertonen ondervoedings- of uitdrogingsverschijnselen, als gevolg van onderbezetting of een te hoge werkdruk. Dat zegt ruim een kwart van de ondervraagden in een enquête van vakbond Abvakabo FNV onder bijna 3800 zorgverleners.

70 procent van de ondervraagden geeft aan dat onderbezetting op de werkvloer of te hoge werkdruk dit jaar heeft geleid tot incidenten, zoals valincidenten of conflictsituaties tussen cliënten. Ook worden er volgens ruim de helft van de ondervraagden vergissingen gemaakt met het toedienen van medicatie.
Een grote meerderheid klaagt over te weinig personeel. Ruim driekwart van de zorgverleners vindt dat ze regelmatig onvoldoende tijd hebben om cliënten de zorg te bieden die ze nodig hebben.
98 procent van de ondervraagden geeft aan dat goede zorg onmogelijk is als er nog meer bezuinigd wordt.

 

http://www.telegraaf.nl/binnenland/23389268/___Ondervoed_door_werkdruk___.html

Stem of voeg toe aan:

Leave a Reply