Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
’t Zijn de kleine dingen die het doen

Graag wil ik me even voorstellen, ik ben Hans van der Burg uit Almelo. Sinds kort zit ik bij de PVA waar ik me goed in kan vinden. Ik ben tegen onrecht en vindt mezelf behulpzaam.

Begin 2015 was ik toch erg teleurgesteld. Ik wil het toch even zeggen/mededelen.

Het was koud en heel slecht weer. Ik reed op mijn brommertje tegen een uur of twee ’s middags door de stad van Almelo. Ik reed door de Mans Kapbaargtunnel (stationstunnel) en daar stond een wat oudere man met zijn scootmobiel op het fietspad. Ik ben in de eerste instantie doorgereden en dacht bij mezelf dat het toch wel raar was dat hij daar midden op het fietspad stil stond. Ik draaide me om om te vragen wat er aan de hand was. Hij vertelde me dat zijn accu leeg was en dat hij naar Eugeria had gebeld waar hij woonde. Maar niemand wilde hem ophalen. De man zei dat zijn zoon hem wel kwam ophalen. Maar die moest werken tot zes uur en moest ver achter Vriezenveen vandaan komen.

Ik vond dat echt niet kunnen, dat duurde nog veel te lang. Het was koud en slecht weer. Ik ben naar de politie gegaan om hulp te vragen en heb het verhaal uitgelegd. De politie vroeg of hij ook pechhulp had, zodat ze hem konden ophalen, maar dat had hij niet. Dan moest ik zelf maar iemand bellen of iets regelen. Maar ik had geen telefoon bij me.

Ik vond dat niet netjes van de politie, ze zijn er toch om ons te helpen? (waakzaam en dienstbaar).

Ben toen naar het gemeentehuis gegaan om te vragen wat ik het beste kon doen. Dan moest ik maar naar stadstoezicht, maar die konden blijkbaar ook niets doen. Automobilisten die ik aanhield hadden ook geen tijd. De brandweer die toevallig langsreed wilde eigenlijk ook niets doen, maar hebben hem toen toch maar even op de stoep gezet met zijn scootmobiel.

Intussen was het al bijna half vijf. Ik heb alles gedaan maar eigenlijk wilde niemand die oude man helpen. Iedereen vond dat hij maar een verzekering had moeten sluiten, zodat ze hem op konden halen.

De man zei dat ik maar naar huis moest gaan, dat ik verder alles had geprobeerd om hem te helpen. Meer kon ik ook niet doen.

Ik was heel erg boos, en wilde eigenlijk de krant bellen omdat niemand deze man hielp. Zelfs de politie en de gemeente niet.

Als iedereen elkaar een beetje helpt zal dat voor iedereen makkelijker zijn.

Met vriendelijke groet,

Hans van der Burg.

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “’t Zijn de kleine dingen die het doen”

 1. bert [maathuis] schreef:

  Natuurlijk zou deze man wel vlot geholpen zijn, als ….. Als je (hij) maar betaalt.

  Zo is onze huidige Westerse samenleving immers. Niets meer samen leven; alleen nog maar geld [willen] verdienen.

  Ik zal dat nooit be-grijpen.

  Geld genoeg voor – zoals sommigen het noemen – een nieuw stadspaleis. Dimence (die al hun klanten zo mogelijk hun leven lang aan de leiband houdt, middels medicatie!) kan zó een peperduur nieuw pand bouwen (gefeliciteerd meneer Janssen!); enzovoort.

  Gaat de gemeente Almelo (burgemeester, wethouder, raadsleden???) een stukje grond voor een nieuw te bouwen dierenasiel GEVEN? Dat lijkt moeilijk … De burgemeester op de bres voor de rechters c.s.; maar de dieren?

  Kreeg Hans van der Burg helpers bij zijn zoektocht om [gratis] hulp?

  Hielp de politie met het geven van een oplossing? (In plaats van nekklemmen toepassen?)

  Een jongeman fietste in een Almelose woonwijk op het trottoir, omdat hij, komende vanaf een wandel-/fietspad, niet via een schuin “afritje” de straat op kon. Het betrof een afstand van enkele tientallen meters, waar af en tóe iemand loopt. Op het moment dat hij daar fietste, was er niemand op dat stukje trottoir.

  Dan wordt er, achter zijn rug gefloten. Kort daarna staan er twee jonge agenten (zittend op hun fiets) naast hem: “jongeman, weet u wel waar u fietst?”

  “Waarom fiets u op het trottoir?” Zijn antwoord: “Omdat het slecht voor mijn fiets is om zo van de stoep af te fietsen”, is zijn antwoord.

  Natuurlijk, op het trottoir fietsen is bij verkeerswet verboden. Doch, dit stukje trottoir, … geen mens, geen hond te bekennen.

  Overigens stonden de beide jongedames-agenten (± 30 jaar) met hun mond vol tanden, in reactie op de uitleg: “Omdat het slecht voor mijn fiets is om zo van de stoep af te fietsen”.

  Ik vraag me af of deze dames-agenten thuis in hun opvoeding niet hebben meegekregen dat je, uit fatsoen, niet iemand fluit om contact te maken. En mochten zij het middels hun opvoeding niet hebben meegekregen, hoe komt het dan dat hun professionele politie-opleiding hierin blijkbaar geheel tekort schiet? [Waar is de] Menswaardigheid?

  Hartelijk dank, Hans van der Burg, voor uw waardige, humane inzet!

  Wat een grootse teleurstelling voor de wat oudere man met de scootmobiel met een lege accu! (Maar aan Háns heeft hij een fijne herinnering!)

  Geld versus solidariteit? (Of zie ik dat verkeerd?)

  bert [maathuis]

 2. bert [maathuis] schreef:

  “Natuurlijk zou deze man wel vlot geholpen zijn, als ….. Als je (hij) maar betaalt.

  Zo is onze huidige Westerse samenleving immers. Niets meer samen leven; alleen nog maar geld [willen] verdienen. ”

  Vervolgens komt dan het facet “geldverdeling” om de hoek kijken.

  Ik lees een uitspraak van Paul Harmans (BN-er):
  “Ik zag laatst ergens een lijstje van de miljarden die de Nederlandse overheid jaarlijks heeft te spenderen, schrik niet: 1% daarvan gaat op aan uitkeringen van mensen die werkloos zijn (vaak uitgekotst door de bazen) of arbeidsongeschikt zijn geraakt (vaak vanwege hun zware werk!). Maar… let op… 36% van die miljarden verdwijnt in de zakken van de allerrijksten, en niet als salaris voor hun ‘werk’, Maar als belastingvoordelen en andere voordelige regeltjes. Hoezo is er een geldgebrek in Nederland? En waarom zou iemand zich schuldig moeten voelen als hij aan de kant wordt gezet omdat ‘het systeem’ hem/haar niet meer 100% kan inzetten?”
  (Hier te vinden:
  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/nederlands-staatsburger-in-hongerstaking/
  reactie op 25 november 2015 om 21:31)

  GELDCRISIS??? (Maar de man met de lege accu in zijn scootmobiel, ….
  Hoe, in Almelo, kunnen wij terug naar een werkelijk sámen leven; solidariteit, eenheidsbesef, dienstbaar zijn, eerlijk delen, …

 3. bert [maathuis] schreef:

  Velen in Almelo en omstreken (inclusief de Almelose burgemeester) wensen de rechtbank in Almelo “op sterkte” te houden.
  Sinterklaas in de rechtbank:
  http://nicovandenham2.blogspot.nl/2015/11/joris-demmink-op-28-11-in-amsterdamse.html
  (rechtbank Den Haag; 2.35 – 5.40
  Wil je goed op de hoogte zijn?
  >>> http://www.boublog.nl/2015/11/23/isvw-manuscript-gestolen-uit-gevangenis/
  Wat is hier “in gódsnaam” aan de hand???

Leave a Reply