Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Er ligt een deal klaar in Brussel die zij voor het Engelse referendum niet bekend durfden te maken
Categories: Sociaal

Voor alle Nederlandse pensioengerechtigden is het helaas te laat

Er is slecht nieuws op komst voor mensen die hopen dat ze te zijner tijd kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Er ligt een deal klaar in Brussel die zij voor het Engelse referendum niet bekend durfden te maken, omdat dit met honderd procent zekerheid de Engelsen richting Brexit (Engeland uit de EU) zal sturen.

De Nederlandse pensioenfondsen behoren tot de grootste en rijkste ter aarde. Omdat ze de Nederlandse pensioenen regelen, zijn ze ook in Nederland gevestigd. Dat is echter misschien niet meer voor lang. Er schijnt volgens Elsevier een Europees akkoord te zijn bereikt, waarbij pensioenfondsen de vrijheid krijgen om zich ook in andere landen te vestigen.

In ons land zijn de regels streng zoals de oudjes ieder jaar opnieuw merken omdat ze worden gekort, in andere landen zijn die regels veel minder streng en is ook het toezicht op de pensioenfondsen vele minder strikt dan bij ons het geval is. Wanneer de pensioenfondsen allemaal besluiten om te vertrekken omdat op andere plaatsen hun leven een stuk eenvoudiger wordt, verlaat zo’n 1.400 miljard euro Nederland, waarvan je nog maar moet afwachten wat er van terug komt.

Formeel is er nog geen deal, maar bronnen bevestigen een ander verhaal: Die lijn houden ook woordvoerders aan, maar andere bronnen beweren dat de deal een voldongen feit is. ‘Het akkoord ligt helemaal klaar,’ zeggen twee verschillende ingewijden tegen elsevier.nl. Dat de deal al een voldongen feit is, willen de europarlementariërs niet toegeven. Het is dan ook niet voor niets dat dit alles geheim wordt gehouden. Wanneer formeel bekend zou worden dat de nationale pensioenfondsen mogelijk uit Engeland zullen vertrekken dankzij de EU, zou daarmee een Brexit voor honderd procent zeker zijn.

Engeland zal hier door een Brexit aan ontsnappen, voor alle Nederlandse pensioengerechtigden is het helaas te laat. Wij zitten in de val en kunnen geen kant op.

Het geheim dat niet naar buiten mag komen

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.