Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
HALAL-VOEDSEL IS BIG BUSINESSS IN NEDERLAND
Categories: "Misstanden"

Steeds meer bedrijven willen, om een grote markt te kunnen aanboren of niet te verliezen, geld verdienen aan de groeiende moslimbevolking in onze regio. En dat betekent halal goederen en diensten aanbieden, naast (of in vervanging van) het klassieke aanbod.

De halal fiets, halalhypotheek, halalfrikandellen en nu zelfs halal vitamines: de markt voor halalproducten zit zo in de lift dat tal van gecertificeerde producten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond lijken te schieten.

Niet alleen in Nederland is er steeds meer vraag naar deze producten. Voorspellingen laten zien dat het totale aantal moslims wereldwijd de komende decennia flink toe zal nemen. Jaarlijks wordt er wereldwijd in deze business al meer dan 500 miljard euro omgezet en de markt groeit met 10 tot 20 procent.

Leuk om te weten dat de dieren onnodig lijden als je weer een broodje rookvlees of kaas eet….

“Uit het onderzoek kwam als voornaamste conclusie naar voren, dat onbedwelmd ritueel slachten in vergelijking met slachten na bedwelming nadelig is voor het welzijn van het dier. De noodzaak om dieren vast te zetten (te fixeren) kan veel stress veroorzaken. Maar ook de halssnede zelf zal een ernstige pijnprikkel veroorzaken. Verder blijkt het bij het toedienen van de halssteek vaak mis te gaan, met extra sneden en extra lijden als gevolg. Ook kan er bloed in de luchtpijp lopen, wat een gevoel van verstikking oplevert.

Bovendien blijven de hersenen na de halssteek langer actief. Het is niet uitgesloten dat runderen na de halssnede lang bij bewustzijn blijven doordat hun hersenen nog even van bloed voorzien blijven.

http://home.deds.nl/~shepherd/4sheep/stop_ritueel_slachten.html

Afschuwelijk om dit allemaal te lezen en te horen:  DIERENLEED IN NEDERLAND IS BIG BUSINESS GEWORDEN

30 foodkraampjes & allemaal 100% halal! | Halal Food Festival …

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.