Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Noodkreet familie Quick uit Aadorp: ‘Mogen niet meer thuis koken’

 

Cerberus Persbureau 

TCTubantia

 

AADORP/DEN HAAG – Kommer en kwel in het gezin van Richard Quick en zijn dochter Demy, sinds hun cateringbedrijf Broodje bij de Brug in Aadorp heeft moeten sluiten.

Alles staat nu buiten. Er wordt gekookt op een gasstelletje onder het afdak met de jas aan”, zeggen Quick en Middelkamp. Ook met de vuile was moeten ze naar de overkant van de straat, want de wasmachine moest eveneens de loods uit.

PRIVÉ

Middelkamp vroeg donderdag voorzieningenrechter Paula van der Beek om schorsing van een gedeelte van het dwangsombesluit zodat er weer privé voor het gezin gekookt kan worden. De rest van de dwangsombeschikking wordt later, vermoedelijk volgend jaar, aangevochten in een bodemprocedure. De Raad van State behandelt dan ook meteen de afgewezen aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het gesloten cateringbedrijf.

Het college van B en W van Almelo verscheen donderdag niet in Den Haag. De familie Quick heeft de steun van gemeenteraadslid Harry de Olde (PVA) die in de zittingszaal zat. Hij bracht met een Wob- procedure (Wet openbaarheid van bestuur) aan het licht dat de gemeente al 85.000 euro aan advocaatkosten heeft uitgeven in de zaak Broodje bij de Brug. Uitspraak van de voorzieningenrechter volgt binnen twee weken.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.